Google nakon sedam godina gasi svoj RSS Reader

Google je najavio još jedno veliko čišćenje proizvoda među kojima se našao i svima nam dragi Google Reader.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 14.03.2013. / 09:16

Google nakon sedam godina gasi svoj RSS Reader

Google je najavio još jedno veliko čišćenje proizvoda među kojima se našao i svima nam dragi Google Reader.

Kako je najavio na svom blogu, Google gasi većinu svojih proizvoda radi boljeg fokusiranja na buduće proizvode kojima pridodaju puno više pažnje.

No s jedne strane žao mi je vidjeti da Google Reader odlazi u povijest, pošto sam i sam često koristio taj servis za pronalaženje informacija. Google Reader objavljen je 2005. godine i s vremena na vrijeme za njega su rađene nove mogućnosti, no sve se srušilo pojavom Google+, kada je kompanija zamijenila nativni 'share' sa onim iz Google+.

Nakon toga Google je jednostavno prestao odgovarati na upite korisnika, da bi samo godinu dana kasnije objavio kako u potpunosti gasi ovaj servis. Svi korisnici koji imaju bazu podataka mogu je prebaciti pomoću Google Takeout-a, a ukoliko vam je i dalje potreban RSS Reader, predlažem Feedly koji uskoro planira objaviti klon ovog servisa, a sve to kako bi olakšao korisnicima koji se još uvijek oslanjanju na RSS.

Ukoliko smatrate da je ovo loš potez Googlea, pokrenuta je online petciija na stranici BringGoogleReaderBack.com. Google Reader u potpunosti se gasi 1. srpnja 2013.

Koristite li Google Reader? Imate li već alternativu?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti