Iako čitanje novosti vezane uz vašu lokaciju nisu novost, jer Google još od 2008. primjenjuje ovu značajku, sada je čitanje takvih novosti dostupno i na smartphoneima.

Dakle, 'News for you' značajka koju je Google predstavio u petak, omogućuje korisnicima sa smartphone uređajima da čitaju sve najnovije vijesti koje su povezane sa njihovom lokacijom.

Dodajemo samo ovome da ova značajka trenutno radi samo na području SAD-a.

Kao što već znate, Google koristi vaše lokacije kako bi vam dostavio vijesti vezene uz vašu lokaciju koje možete koristiti otvorite li bilo kakav Google račun. Ovaj puta, Google je otišao korak dalje te uz dijeljenje lokacije na smartphoneu, 'News near you' će pokupiti najnovije informacije gdje god se nalazili.

'Lokalne novosti radimo na malo drugačiji način. Analiziramo svaku riječ u svakom članku kako bi razumijeli sa koje lokacije je prenesena vijest, te gdje je izvor lociran.' - istaknuo je Google u svom blog postu.

News for you moći će se koristiti tako da odete na news.google.com stranicu i prilikom otvaranja popup prozora podijelite vašu lokaciju. Kasnije možete organizirati vaše vijesti i personalizirati samu stranicu, također možete isključiti ili sakriti ovu značajku putem weba ili postavka na mobitelu.

Što mislite o ovakvim stvarima? Želite li da praktički vijesti dolaze k vama ili ih želite sami pronaći? Jel se bojite malo ovako bliske 'suradnje' Googlea sa našim životima?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju