Google objavio iOS aplikaciju za svoj Chromecast

Od utorka je na AppStoreu dostupna Googleova aplikacija za Chromecast, koji od sada može streamati sadržaje i na Appleovim uređajima, što će svakako donijeti novu hrpu korisnika ovom gadgetu...

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 27.08.2013. / 20:05

Google objavio iOS aplikaciju za svoj Chromecast

Od utorka je na AppStoreu dostupna Googleova aplikacija za Chromecast, koji od sada može streamati sadržaje i na Appleovim uređajima, što će svakako donijeti novu hrpu korisnika ovom gadgetu...

Samo dan nakon što je blokirao aplikaciju AllCast koja je korisnicima omogućavala stream fotografija i videa na Chromecast, Google je iznenadio mnoge i omogućio korisnicima Appleovih uređaja da se koriste njihovim dongleom. Aplikacija, koja je do sada bila dostupna isključivo na uređajima s Android operativnim sustavom, sada će i "jabučarima" omogućiti streaming preko Chromecasta.

iOS verzija Chromecasta kompatibilna je sa iPhone (od serije 3 do serije 5), iPod touch (treća, četvrta i peta generacija), odnosno iPad uređajima. Trenutačno ovaj Googleov HDMI dongle uređaj podržava sadržaje sa Vimea, Netflixa i YouTubea, a nagađa se kako bi uskoro mogli biti dostupni i materijali sa HBO GO i Hulu Plus. Ako bi se to doista dogodilo, mnogi predviđaju kako će to "pokopati" Apple TV.  

Ažurirano: "Google je jučer rekao da je allcast blokiran greškom u sdk-u i navodno sad opet radi". Hvala Željko! Detalji na linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti