Google je u ponedjeljak objavio da Gmail mobilni web i Gmail Offline ima novi dizajn. Novi dizajn omogućen je za Android, BlackBerry, iOS i Kindle Fire korisnike. Kako bi vidjeli nastale promjene, jednostavno posjetite gmail.com putem vašeg mobilnog uređaja i promjene će biti vidljive.

Google nije objavio što je točno mijenjao, ali su napomenuli da prilikom pokretanja obnovljene  iPhone i iPad aplikacije u prosincu 2012. imaju samo pozitivne komentare u vezi grafičkog sučelja, poboljšanog pretraživanja i integracije s Google Calendarom.

Iako Google postaje sve bolji u dizajniranju mobilnih aplikacija, ultimativni cilj kompanije je u što većoj mjeri stavljati naglasak na mobilni web. Tako nije nikakvo iznenađenje što se Google odlučio na „osvježenje“ svog web izdanja elektronske pošte, ne samo za iOS korisnike, nego i za Android, BlackBerry i Kindle Fire. Postavlja se pitanje gdje je u svemu tome Windows Phone? Novi sukob i svađa koja jedno vrijeme traje između dva tehnološka diva vidi se u ovom potezu Googlea, koji je jednostavno izbacio Microsoftovu mobilnu platformu iz svog redizajna, iako je mobilna verzija Internet Explorera vrlo dobra, zasad ostaje bez novog Gmaila.