Google omogućio da preuzmete povijest svojih pretraživanja interneta

Ne znamo koliko je ovo korisno i uputno, jer možda ćete se začuditi sami sebi kad pogledate 'u retrovizor', nije nemoguće da se osjećate posramljeni onime što ste u prošlosti pretraživali, ali Google nudi opciju 'preuzimanja povijesti'.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 21.04.2015. / 09:10

Google omogućio da preuzmete povijest svojih pretraživanja interneta

Ne znamo koliko je ovo korisno i uputno, jer možda ćete se začuditi sami sebi kad pogledate "u retrovizor", nije nemoguće da se osjećate posramljeni onime što ste u prošlosti pretraživali, ali Google nudi opciju "preuzimanja povijesti".

I do sada se mogla vidjeti povijest osobnih pretraživanja, iako sve veći broj korisnika onemogućuje tu opciju, s obzirom da živimo u vremenu kada je privatnost postala krhka, nastojimo se sačuvati koliko god je to moguće. S druge strane, ako ne pretražujete nešto "nenormalno i nemoralno", ponekad povijest pretraživanja zna biti vrlo korisnika, jer s vremenom čovjek zaboravi što mu je u datom trenutku trebalo, odnosno što je daleko važnije gdje je to pronašao u bespućima weba. I koliko god rastao broj onih koji smatraju da "ni Google više nije što je nekad bio", najpopularniju svjetsku tražilicu i dalje koristi daleko, daleko najveći broj korisnika interneta na globalnom nivou. Pa kad je već tako, ako se želite prisjetiti što ste sve pretraživali, arhivirane podatke od sada možete preuzeti i na svoje računalo. 

Google omogućio da preuzmete povijest svojih pretraživanja interneta

Da biste to mogli učiniti, morate biti prijavljeni na svoj Google račun u web pregledniku i mora vam biti uključena opcija spremanja pretraživanja. Ako je tome tako, dovoljno je da posjetite "History" dio vašeg Google računa koji se nalazi na ovom linku. Idući korak je također vrlo jednostavan, kliknite "Opcije" s desne strane i potom "Preuzmi". Prije nego preuzmete povijest pretraživanja, koja je organizirana po tromjesečjima, nije zgorega da pročitate dodatna objašnjenja koja se nalaze ovdje. Ukoliko vam je sve jasno, ukoliko ste primjenili dodatne sigurnosne korake kako biste se zaštitili od toga da vam netko drugi ne preuzme povijest vaših pretraživanja, možete krenuti dalje. Automatski će se arhiva spremiti na vaš Google Disk s kojega, naravno, možete preuzeti arhivu na svoje računalo. Pa, ako se želite podsjetiti što ste sve, kada i zašto tražili, Googleova povijest vam je dostupna na "klik-dva"...

Google omogućio da preuzmete povijest svojih pretraživanja interneta

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti