Google planira spojiti YouTube Red i Google Play Music

Google je odlučio uvesti reda u svoje usluge koje korisnicima nude streaming i slušanje glazbe

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 28.07.2017. / 12:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vjerojatno mnogi o tome nisu ni razmišljali, ali činjenica je kako je Google sam sebi stvorio popriličnu konfuziju kada je u pitanju streaming glazbe. Oni koji su možda malo više uključeni u cijelu priču već su nekoliko puta upozoravali da je način na koji funkcionira Google i njegove usluge YouTube Music odnosno Google Play Music pomalo kompliciran jer se dvije usluge preklapaju, pa korisnici više ne znaju “što im je gdje”. Izgleda da su u samom Googleu odlučili poslušati svoje korisnike i promijeniti stvari. Doista, YouTube Music dio je pretplatničkog servisa YouTube Red, a svi koji imaju pretplatu, imaju i mogućnost pristupa usluzi Google Play Music i obrnuto; svi pretplatnici servisa Google Play Music imaju otvoren pristup YouTube Red odnosno servisu YouTube Music.

Ako vam ovo zvuči zbunjujuće, sasvim sigurno niste jedini, i upravoje taj dio temelj promjenama koje će uvesti Google.

Šef servisa YouTube Music Lyor Cohen, inače poznati glazbeni producent, potvrdio je na tiskovnoj konferenciji u New Yorku kako će se u bliskoj budućnosti YouTube Red i Google Play Music spojiti u jedan, jedinstveni servis.

Više detalja zasad nije poznato, pa će vjerojatno idućih dana i tjedana krenuti nagađanja o tome kako bi se mogao zvati novi Googleov servis za streaming glazbe, odnosno što će biti s postojećim servisima. Nije precizirano ni kada će se odraditi sinergija, no brojni su korisnici odmah primijetili kako se nastavlja stara, loša praksa u kojoj Google vrlo često ima problema “sam sa sobom” i svojim brojnim uslugama i njihovim imenovanjima…

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti