Google predstavio autonomni automobil Waymo

Automobil će biti predstavljen sljedeći mjesec na Consumer Electronics Showu.

Monika Nožić Monika Nožinić | 20.12.2016. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija Google prije nekoliko dana najavila je preimenovanje svog autonomnog automobila i dala mu ime Waymo, koji je sada i javno predstavljen.

Automobil posjeduje najsuvremeniji hardver i softver, uključujući brojne senzore, novo računalo i druga velika poboljšanja kako bi hibridni automobil baziran na Chrysleru Pacifica Hybrid s pravom nosio epitet autonomnog automobila.

Google i Fiat Chrysler Automobiles snage su udružili u svibnju ove godine i osigurali dodatnih 100 automobila za kompaniju Waymo Inc, a sada je tehnološki div predstavio u potpunosti završeno vozilo koje je rezultat šestomjesečnog rada na integriranju autonomnog sustava.

Proizvodnja autonomnog automobila počela je u listopadu, a kompanija Waymo Inc. je prije toga na raspolaganju imala nekoliko ranih prototipa i obavljala je niz testova. Automobil je proveo više od 200 sati u vožnji u ekstremnim vremenskim uvjetima, a za testiranje je korištena i Waymova testna staza u Kaliforniji.

Svih 100 autonomnih automobila krenut će na seriju testova na javnim cestama sljedeće godine. Bit će zanimljivo vidjeti imaju li automobili sustav za otkrivanje vozila koji je kompanija Google nedavno implementirala, piše Klix. Automobil će biti predstavljen sljedeći mjesec na Consumer Electronics Showu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti