Zašto volimo pisati i čitati o tehnologiji, društvenim mrežama i općenito internetskom tržištu? Zasigurno jedan od glavnih razloga je dinamičnost.

Tehnološke kompanije vode se mišlju da sve što danas postoji, već sutra može biti puno, puno bolje!

Proteklih tjedana u centru pozornosti bili su Facebook i Apple. Prvi je predstavljao revolucionaran redizajn, a drugi novi model najpopularnijeg svjetskog smartphonea, iPhonea. Za očekivati je bilo kako će se ubrzo i treći među najvećim igračima, Google, oglasiti s nečim zanimljivim.

Doduše, vijesti nisu toliko 'revolucionarne' kao one iz Facebooka i Applea, ali Google nam nudi nove, izrazito zanimljive alate.

Jutros smo vam predstavili novi alat, ekstenziju za internetski preglednik Chrome – Remote Desktop, koji omogućava jednostavno spajanje dvaju računala.

Google je na GoTo konferenciji održanoj u Danskoj  predstavio i novi programski jezik Dart, koji će se prvenstveno koristiti u razvoju internetskih aplikacija. Projekt Dart alternativa je popularnom JavaScriptu,  a namijenjen je svim projektima, od malih, nestrukturiranih, do onih najvećih.

Voditelj projekta Lars Bak izdvojio je na Googleovom blogu glavne ciljeve projekta Dart:

  • Kreiranje strukturnog i još fleksibilnijeg programskog jezika za web dizajn
  • Dart je programski jezik koji će programeri vrlo lako i brzo usvojiti
  • Pružiti vrhunske performanse na svim vodećim preglednicima

Više saznajte na Googleovom službenom blogu.