Google predstavio 'Projekt Fi', svoju prvu mobilnu mrežu!

Glasine od prije mjesec dana napokon su i službeno potvrđene - Google je predstavio svoju vlastitu mrežu. Projekt se zapravo zove 'Projekt Fi' i na prvu uopće ne zvuči kao ime neke mobilne usluge...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 23.04.2015. / 07:30

Google predstavio 'Projekt Fi', svoju prvu mobilnu mrežu!

Najave od prije mjesec dana napokon su i službeno isplivale na površinu - Google je predstavio svoju vlastitu mrežu. Projekt se zapravo zove "Projekt Fi" i na prvu uopće ne zvuči kao ime neke mobilne usluge, no zapravo je i namijenjena je samo korisnicima Nexus 6 uređaja na području SAD-a.

Google kaže kako će članarina u mreži koštati 20 američkih dolara mjesečno za osnovni paket u koji su uključeni razgovori i Wi-Fi tethering, a za 10 dolara više kompanija nudi 1GB internetskog podatkovnog prometa. Možda zvuči puno, no iz Googlea kažu kako će se naplaćivati samo dio potrošene usluge pa ako na primjer ne potrošite sav podatkovni promet, krajem mjeseca će vam stići povrat novca na bankovni račun.

Projekt je rađen u suradnji s T-Mobileom i Sprintom koji su pomogli u pokrivanju signalom, a trenutno je 4G brzina interneta dostupna samo u većim gradovima, dok je u svim ostalim dijelovima dostupan 3G standard. 

Ako kojim slučajem živite u Americi, posjedujete Nexus 6 i uz sve to želite isprobati ovu novu Googleovu uslugu, predbilježiti se možete već sada putem ovog zahtjeva.

 

Foto: TheNextWeb

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti