Eurosong je natjecanje koje se održava svake godine u nekoj europskoj državi, ove u Njemačkoj, a sastoji se od izvedbi pojedine pjesme iz svake države, koju odabire sama država koja sudjeluje na njemu.

Googleovci ne troše cijelo svoje vrijeme na Google Maps, operativne sustave, preglednike ili Chromebook već su ga iskoristili za kreiranje iGoogle prediktora Eurovizijskog pobjednika, baš što je svijetu nedostajalo.

On jednostavno pokazuje kako je koji kandidat popularan, sudeći po internetskim pretraživanjima i tada izračunava bodove za svakog kandidata, koji u stvarnom natjecanju ovise o broju telefonskih poziva.

Ako odete na ovu stranicu, vidjet ćete trenutni poredak kandidata, naravno, po Googleu. U trenutku ovog pisanja, vodeće su Armenija, Njemačka, Irska, Rusija, Grčka, Azerbejdžan, Norveška. Jedina zamjerka je da nisu iz poretka izbacili države koje su prvu polufinalnu noć ispale, pa ne nastavljaju natjecanje, a svejedno visoko kotiraju kao na primjer Armenija, već se stalno vidi poredak svih država natjecateljica.

Hrvatska je već prvu polufinalnu noć ispala, a finale je na rasporedu sutra. Iako se rijetko tko danas veseli pobjedi na tom natjecanju jer sama organizacija košta cirka 25 milijuna eura! Pogledajte i statistike uživo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju