Google priprema Android VR

Google bi sljedećeg tjedna trebao predstaviti Android VR, uređaj za virtualnu stvarnost koji bi se trebao koristiti s velikim brojem pametnih telefona

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.05.2016. / 08:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sljedećeg tjedna Google će održati tradicionalnu I/O konferenciju na kojoj će prikazati neke proizvode na kojima su radili proteklih mjeseci. Tako bi trebali saznati više detalja o nadolazećoj verziji Androida (Android N), a ova kompanija možda predstavi i nove modele Nexus pametnih telefona o kojima glasine kruže već dugo vremena i na čijem razvoju navodno surađuju s HTC-om.

No, osim pametnih telefona i nove verzije operativnog sustava za pametne telefone, na stranici 9to5Google kažu kako će ova kompanija predstaviti i svoj uređaj za virtualnu realnost – Android VR. Prema trenutno dostupnim informacijama, Android VR koristit će se s pametnim telefonima (koje, naravno, pokreće Android) te bi trebao pružiti 'bolje iskustvo' u odnosu na Samsung i njihov uređaj Gear VR, no neće moći konkurirati Oculusovim i HTC-ovim uređajima. Uz pristupačnu cijenu i s obzirom na veliki potencijalni broj korisnika (dok je Gear VR ograničen samo na Samsungove najjače telefone, Android VR vjerojatno će se moći koristiti s najjačim modelima kompanija poput Samsunga, HTC-a, LG-a, Sonyja itd.), ovo bi mogao postati najpopularniji VR uređaj na tržištu. Google u ponudi već ima jednostavan i jeftin uređaj za uživanje u virtualnoj stvarnosti Cardboard koji također radi s pametnim telefonima, a Android VR trebao bi biti puno jači uređaj.

Početkom godine na Wall Street Journalu objavili su kako Google planira još jedan uređaj za virtualnu stvarnost koji bi se koristio bez pametnih telefona (dakle, slično Oculusu i Viveu) i čije su predstavljanje prvotno planirali za kraj godine, ali od tog su uređaja, barem za sada, odustali. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti