Sve više korisnika svoje podatke, dokumente i slike pohranjuje na cloud, prvenstveno jer je sigurnije a isto tako jer je dostupno gdje god bili i kojim god se uređajem koristili.

Na tržištu postoji velik broj servisa koji nude cloud rješenja, pa je tako jedan od značajnijih i Googleov Drive, koji je danas objavio novi dizajn za iOS aplikaciju bilo da se koristite njome na iPadu ili iPhoneu.

Android verzija već duže vrijeme ima mogućnost tzv. card style odnosno prikaz sa slikama u karticama kako bi bilo preglednije koristite se vašim dokumentima. Korisnicima su tako na raspolaganju dva layouta, odnosno card style i običan list view, a možete ih mijenjati klikom na gumb.

Druga novost je jednostavnije kopiranje linkova na bilo kojem Drive fileu, kojeg možete slati kroz mail, SMS ili dodati na podsjetnik. Zadnja stvar koja odlikuje novom Drive aplikacijom je pretraživanje koje od sada prepoznaje objekte u slikama i tekst na skeniranim dokumentima — svakako jedna od vrlo korisnih značajka.

Aplikacija bi trebala biti dostupna na App Storeu, no mi ju još uvijek ne možemo vidjeti, tako da ćemo pričekati još koji sat!

Google redizajnirao aplikaciju Drive za iOS

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju