Google ulaže u mješoviti broj zaposlenika

Premda u pojedinim IT/ICT tvrtkama i sektorima žene zauzimaju zavidne pozicije, gledano globalno brojke još uvijek uvelike idu u korist muškarcima.

Zimo Zimo Nino Krstačić | 07.05.2015. / 07:59

Google ulaže u mješoviti broj zaposlenika

Premda u pojedinim IT/ICT tvrtkama i sektorima žene zauzimaju zavidne pozicije, gledano globalno brojke još uvijek uvelike idu u korist muškarcima.

Tome izuzetak nije ni popularni Google. On u svojim redovima ima udio muškaraca veći od polovine, odnosno udio žena je i dalje na nedovoljnoj razini, na onoj razini za koju bi očekivali da itekako uvažava žene na poslovima koje obavlja te pruža ovaj gigant.

Stoga u ovoj godini prema riječima Nancy Lee tvrtka će uložiti 150 milijuna dolara kako bi taj dosadašnji trend, udjela muškaraca promijenila. Ovdje osobitu pažnju valja skrenuti ka tome da je u postotku muškaraca zaposlenih u Google-u i dalje izuzetno veliki broj bijelaca, što se u narednom razdoblju isto tako planira promijeniti. Da ne bi sve ostalo samo na pukim riječima, dokazuje i to kako je Google već započeo svoju „kampanju“ s pojedinim veleučilištima u Americi, poput onoga u Missouri-u ili pak poznatog „A&M“ u Alabami. Upravo na tim sveučilištima Google kroz prezentacije, promotivne materijale planira predstaviti svoj rad i poslovanje.

Osobiti naglasak dajući na žensku populaciju te muškarce različite boje kože (crnce, Afroamerikance). Osim sveučilišta te visoko obrazovnih ustanova Internetski div Google svoju promociju vrši i u školama, čemu pridonosi također važnost. Prema izvoru Engadget i ostale tvrtke iz IT/ICT sektora poput Applea i Intela uvelike stavljaju zapošljavanje žena unutar svojih redova na „vrh liste“. Lee navodi kako se prvi rezultati neće vidjeti za godinu, dvije već kako će proteći minimalni period od četiri pa sve do pet godina, kada bi se na statističkim podatcima mogli ugledati neki pomaci. Nadamo se kako će se ovih 150 milijuna dolara uvelike Google-u i isplatiti, odnosno kako će za dogledno vrijeme Google biti tvrtka s podjednakim (ili makar približno) brojem zaposlenika kada govorimo o udjelu muškaraca i žena. Isto kao i o udjelu muških zaposlenika pa i ženskih, različite boje kože.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti