Google je odlučio stati na kraj dječjem šopingu u svojoj trgovini Google Play. Predstavili su novu opciju nazvanu Purchase Requests, odnosno Zahtjevi za kupnjom, koja je namijenjena roditeljima čija se djeca znaju zaigrati i potrošiti znatne iznose s njihovih kartica.

Slika nije dostupna Igre za Androide stižu i na računala s Windowsima

Ideja je da prije bilo kakve kupovine Google zatraži autorizaciju od roditelja, pogotovo kod onih koji nemaju uključenu opciju obiteljskog plaćanja na svom računu. Prilikom korištenja dijeljenog računa, kad netko tko nije nositelj računa pokuša kupiti nešto u Google Playu, transakcija neće biti odmah provedena, već će dobiti poruku "Pitajte svog roditelja", odnosno "Ask your parent".

Istovremeno, vlasnik računa dobit će upit od Googlea vezano za tu transakciju te će morati dati svoje odobrenje da ona bude provedena. Također, bit će navedeno o kakvoj se transakciji radi, aplikaciji, kupovini unutar aplikacije i slično.

Purchase Request na Google Play Trgovini (Foto: Google)

Kako objašnjavaju iz Googlea, opcija će pomoći onima koji još nisu postavili obiteljsko plaćanje da izbjegnu dodatne troškove na svojim karticama.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju