Googleov automobil bez upravljača stiže na prometnice već ovog ljeta

Googleov prototip autonomnog automobila koji nalikuje na legendarnog Fiću već bi se ovog ljeta trebao naći u javnom prometu na prometnicama u...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 15.05.2015. / 15:05

Googleov automobil bez upravljača stiže na prometnice već ovog ljeta

Googleov prototip autonomnog automobila koji nalikuje na legendarnog Fiću već bi se ovog ljeta trebao naći u javnom prometu na prometnicama u Kaliforniji. Prema objavi na službenom kompanijinom blogu, ovaj automobil koji za sada nema još neko ime predviđeno za tržište, već je testiran na poligonima i prema rezultatima testiranja je spreman za sljedeći korak, a to su prometnice.

Ovaj prototip se razlikuje od prijašnjih Googleovih sličnih projekata najviše po činjenici da je od samog početka dizajniran kao vlastiti proizvod opremljen različitim senzorima, računalima i sustavom auto-pilota. Ako će sve ići po planu i ako se ovaj automobil stvarno pojavi na američkim cestama, maksimalna brzina će biti ograničena na 40 km/h, a navodno će biti i verzije u kojoj upravljač uopće ne postoji.

Možemo se samo nadati kako se ovaj put neće ponoviti situacija s modificiranim Lexusima SUV vozilima koji su na testiranju sudjelovali u 11 prometnih nesreća, najviše zbog pogreške ostalih sudionika u prometu.
 

Foto: Gizmodo
Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti