Google je poznat po svojim nastojanjima da promjeni svijet, i dok im je u dosta toga uspjelo, s druge strane imaju još mnogo izazova i planova.

Googleove karte promijenile su način kako se snalazimo u prostoru i ruku na srce, bez njih danas teško da možemo krenuti na put. Street View je produžena ruka kartama koje omogućuju da vidimo sve iz prve ruke — doslovno.

No Google ima novi projekt "Loon" s većim ciljevima a to je da svakom čovjeku na ovom planetu omogući pristup internetu i to su zamislili preko balona.

Antene koje će se nalaziti na kućama komunicirat će s mrežom balona koja će se nalaziti u stratosferi, odnosno 20km iznad zemljine površine, gdje će ujedno izbjeći promet avionima, vremenske neprilike itd. Na ovoj visini nalaze se vjetrovi koji pušu u jednom i drugom smjeru a što će omogućiti inženjerima da upravljaju balonima koji na sebi nose odašiljače.

Na Novom Zelandu već je pokrenut pilot program sa 50 testera gdje je Google lansirao 30 balona, a nadaju se kako će još balona krenuti na put oko svijet u naredno vrijeme. U nastavku možete pogledati kratki video u kojem su Googleovi inženjeri pobliže objasnili kako cijela stvar funkcionira.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju