Googleov odgovor Amazonu: Manhattan stiže do kraja godine

Google priprema novi uređaj – pametni zvučnik kodnog imena Manhattan s ekranom koji će na tržištu konkurirati sve popularnijem Amazonovu Echo Showu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.10.2017. / 14:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Već neko vrijeme mrežom kruže glasine o Facebookovu projektu Aloha, uređaju s ekranom dijagonale između 13 i 15 inča koji će imati podršku za glasovnog asistenta koji razvija ova kompanija, a njime će se moći obavljati i videopozivi. Ovaj uređaj na tržištu bi trebao konkurirati Amazonovu pametnom zvučniku Echo Showu koji ima 7-inčni ekran osjetljiv na dodir na kojem se mogu prikazivati brojne stvari – od vremenske prognoze, šoping-lista, videa sa sigurnosnih kamera i baby-monitora, vlastitih fotografija te se putem njega mogu obavljati i videopozivi.

Sve donedavno vlasnici Echo Showa mogli su i streamati videozapise s YouTubea, no prošlog tjedna Google je onemogućio internetski prijenos s YouTubea – službeno je objašnjenje kršenje pravila servisa i loše korisničko iskustvo, a prema neslužbenim informacijama, Google se priprema za lansiranje sličnog uređaja koji će, poput Alohe, konkurirati Echo Showu.

Neslužbene informacije govore kako će ovaj Googleov uređaj kodnog imena Manhattan također imati ekran dijagonale sedam inča te će imati podršku za Google Asistent, Googleove fotografije, videopozive te, naravno, YouTube. Navodno bi trebao raditi na "nekoj verziji Androida", tako da će programeri za njega moći razvijati aplikacije, što će omogućiti brojne nove opcije za njegovo korištenje.

Google je navodno ovaj uređaj planirao tek za sredinu 2018. (vjerojatno su ga planirali predstaviti na I/O konferenciji koja se održava u svibnju svake godine), no s obzirom na veliki uspjeh Amazonova Showa, odlučili su požuriti s njegovim razvojem i predstaviti ga do kraja godine.

Sljedeća je Googleova velika konferencija već za dva dana, kada će ova kompanija predstaviti nove modele pametnih telefona Pixel (očekujemo i manju verziju pametnog zvučnika Home – Home Mini), a s obzirom na nove informacije o Manhattanu, možda već u srijedu predstave i pametni zvučnik s ekranom.

Izvor: Tech Crunch

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti