Googleov smartphone Pixel 6 imat će opciju “čarobne gumice”

Puno toga nam je već poznato o Googleovim nadolazećim telefonima, a sada su se na mreži pojavile nove informacije o kamerama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.10.2021. / 12:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Koliko puta vam se dogodilo da ste snimili skoro pa savršenu fotografiju, no njen je dojam pokvario nekakav objekt ili osoba koja je nenadano uletjela u kadar. Za brisanje te osobe ili objekta potrebno je vrijeme i poznavanje osnovnih vještina u programima poput Photoshopa. No s napretkom tehnologije i umjetne inteligencije kakva se koristi u telefonima, brisanje neželjenih objekata s fotografija postaje prilično jednostavno.

Slika nije dostupna Google i službeno najavio Pixel 6 i Pixel 6 Pro

Samsung je tako na svojim najjačim telefonima već predstavio tehnologiju brisanja objekata sa snimljenih fotografija, a nešto slično za nadolazeću novu generaciju Pixela priprema i Google. Kako je otkrio jedan od najpoznatijih insidera mobilne industrije Evan Blass na Twitteru, pozivajući se na marketinški materijal koji je ranije procurio na internetu, Pixel 6 trebao bi imati opciju “čarobne gumice”. S tom bi se opcijom jednim dodirom prsta po ekranu sa slika mogli ukloniti neželjeni objekti. Ipak, naglašava se kako se ta opcija ipak neće moći upotrijebiti na svim elementima slika.

Informacije objavljene na Twitteru otkrivaju i kako bi novi Pixel trebao biti prava fotografska zvijer te donosi najbolja poboljšanja kamera u seriji Googleovih telefona do sada. Senzor bi trebao biti puno veći u odnosu na senzor kakav se koristi u modelu Pixel 5, što bi trebalo omogućiti čak 150 posto više svjetla na senzoru modela Pixel 6 i 6 Pro. Jasno, veći senzor i više svjetla u praksi obično znače i bolje fotografije, no o njihovoj kvaliteti moći ćemo govoriti tek kada vidimo i primjere snimljenih fotografija.

Oba modela trebala imati glavni senzor rezolucije 50 MP i 12 MP ultraširoku kameru, dok će samo za model Pro biti rezervirana i još jedna telefoto kamera s četverostrukim zumom. Također, model Pro imat će i bolju kameru za snimanje selfija.

Slika nije dostupna Google s Pixelom 6 kreće Appleovim stopama

Kako bi saznali što sve Google priprema s novim telefonima, nećemo trebati predugo čekati jer su već za sljedeći tjedan, točnije 19. listopada najavili službeno predstavljanje Pixela 6 i 6 Pro, kada ćemo saznati sve njihove opcije, cijenu i datum početka prodaje.

Izvor: 9to5Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti