Googleove kartice aktivnosti olakšat će pretraživanje interneta

Prilikom ponovnog pretraživanja nekih pojmova Google će vam prikazati povijest pretraživanja istih ili sličnih pojmova te ranije otvorene linkove vezane za tu povijest pretraživanja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.01.2019. / 09:20

Google (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Google je prošle godine najavio tzv. kartice aktivnosti, novitet koji će korisnicima olakšati pretraživanje interneta na mobilnim uređajima. Kartice aktivnosti od ovog tjedna dostupne su dijelu korisnika Googleove mobilne internetske stranice i aplikacija za pametne telefone, no samo u SAD-u i na engleskom jeziku, a očekuje se da će s vremenom postati dostupne i na drugim tržištima.

Zahvaljujući ovom novitetu, korisnici će moći lakše pregledavati i organizirati starije pretrage putem Googlea – pretraživanje na mobilnim uređajima često je konfuzno te korisnici nekad zaborave na stranice koje su otvorili u novim prozorima. Kako ne bi morali ponovno tražiti iste stranice koje su već pregledali ili koje su već otvorene, ali su korisnici na njih zaboravili, Google će ih podsjetiti gdje su stali i prilikom pretraživanja nekih pojmova koje su i ranije guglali, prikazat će im prijašnje aktivnosti vezane za istu ili sličnu pretragu.

Korisnicima će tako biti dostupne stranice koje su već pregledavali tijekom ranijih pretraga te će im se prikazati raniji upiti za slična pretraživanja.

Naravno, kako bi Google znao tko surfa internetom, odnosno tko koristi telefon, potrebno je biti prijavljen na njihov račun koji je povezan s povijesti pretraživanja. Opciju kartica pretraživanja bit će jednostavno isključiti u postavkama koje se nalaze u gornjem desnom dijelu ekrana, a na istom mjestu korisnici mogu urediti sve opcije vezane uz pretraživanje.

Zanimljiv su novitet i kolekcije stranica/članaka koje su korisnici pretraživali – zanimljivi članci pri pretraživanju jednostavno će se moći snimati za naknadno pregledavanje, odnosno moći će ih se izbrisati iz kolekcije i kartica pretraživanja.

Kolekcijama će se moći pristupiti klikom na opcije s gornje lijeve strane ekrana na mobilnoj stranici Googlea ili na donjem dijelu ekrana unutar Googleove aplikacije.

Izvor: Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti