GoPro predstavlja novu kameru i platformu za virtualnu stvarnost

Tržište virtualne stvarnosti zanimljivo je svima, najpoznatija akcijska kamera na svijetu nije iznimka

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 18.04.2016. / 07:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 GoPro je, zapravo, već ranije predstavio svoj proizvod nazvan Odyssey namijenjen onima koji snimaju video zapise u 360 stupnjeva, odnosno pripremaju se za virtualnu stvarnost. Međutim, Odyssey je namijenjen samo odabranima, može se dobiti tek nakon verifikacije tvrtke a i cijena od 15 tisuća američkih dolara je definitivno prepreka za širu upotrebu ovakve "igračke". Stoga su u kompaniji koja godinama producira kompaktne i iznimno kvalitetne akcijske kamere shvatili da im treba proizvod koji će biti prihvatljiv širem krugu potencijalnih konzumenata, s naglaskom na virtualnu stvarnost.

Na eventu pod nazivom National Association of Broadcasters (NAB) koji se ovoga tjedna održava u američkom Las Vegasu predstaviti će novi set nazvan GoPro Omni. Riječ je o šest sinhroniziranih GoPro Hero4 kamera koje su smještene u "kavez" od aluminija, namijenjen upravo snimaju video zapisa u 360 stupnjeva, odnosno virtualne stvarnosti i to u rezoluciji do 8K. Cijena ovog paketa je 5 tisuća američkih dolara, što je, naravno, opet astronomski iznos za naše uvjete, ali je opet daleko prihvatljivija za one koji imaju dovoljno novaca za uživanje u snimateljskim avanturama, bilo da to prakticiraju kao hobi ili za komercijalnu upotrebu. Fokusiranje na virtualnu stvarnost GoPro je potvrdio i novom aplikacijom nazvanom Kolor Eyes.

Kolor Eyes je dostupna kao web platforma, Android ili iOS aplikacija, odnosno aplikacija za Microsoft Windows ili Apple Mac OS X operativne sustave i namijenjena je upravo onima koji snimaju "nešto više od običnih video zapisa". 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti