Gradi se Belmont, pametni grad s potpisom Billa Gatesa

Bill Gates je, iako u “poznim godinama”, apsolutno neumoran i najavio je novi projekt koji kreće od nule u pustinji

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 15.11.2017. / 07:22

Projekcija izgleda Belmonta /Foto: screenshot)
Projekcija izgleda Belmonta /Foto: screenshot) (Foto: Screenshot)

 Kažu da genijalni i uspješni ljudi nikada ne miruju, živi dokaz ovoj tezi je i Bill Gates koji je nakon što je “rodio, odgojio i na noge postavio Microsoft” odlučio napustiti kompaniju i posvetiti se brojnim drugim projektima, humanitarnim akcijama, pomaganju siromašnima, otkrivanju lijekova za do sada neizlječive bolesti… Posljednja u nizu takvih akcija je privatna donacija u iznosu od 100 milijuna američkih dolara za borbu protiv Alzheimerove bolesti, a novi projekt koji je pripremio Gates ide korak dalje i izazvao je ogromno zanimanje.

Investicijski fond Belmont Partners, čiji je jedan od osnivača upravo Bill Gates nedaleko od Phoenix u američkoj Arizoni kupio je zemljište, zapravo pustinju, od 100 kvadratnih kilometara. U prvom trenutku ništa čudno, zapravo pomalo bizarno, jer kome bi, bez obzira koliko novaca ima, trebala najobičnija pustinja, ali na tom mjestu bi trebao niknuti pametni grad imena - Belmont! Da, Gates je sa svojim partnerima odlučio sagraditi pametni grad, najavljena početna investicija iznosi 80 milijuna američkih dolara.

Zemljište na kojem bi se trebao “roditi” Belmont nalazi se na 45 minuta vožnje od Phoenixa, a u budućnosti bi Belmont trebao postati najnapredniji grad u svijetu koji je sagrađen od temelja. Prema navodima koji dolaze iz Gatesovih krugova, Belmont će biti “čudesan grad s čudesnom tehnologijom”, sve će biti temeljeno na posljednjim, najmodernijim tehnološkim rješenjima, super brzom internetu, autonomnim vozilima, tu će biti škole, uredi, trgovine, a ukupno će u Belmontu biti izgrađena infrastruktura za otprilike 80 tisuća kućanstava.

Za sada nema informacija kada bi trebala započeti gradnja ovog privatnog pametnog grada.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti