Grandprix.com.hr i F1HR postali dio Kreator grupe

Kreator grupa, ujedno i vlasnik prava Formule 1, a koji putem MaxTV-a prenosi sve utrke F1 proširuje suradnju i na svom portalu Gp1.hr.

Zimo Zimo Zimo | 23.07.2011. / 11:42

Grandprix.com.hr i F1HR postali dio Kreator grupe

Kreator grupa, ujedno i vlasnik prava Formule 1, a koji putem MaxTV-a prenosi sve utrke F1 proširuje suradnju i na svom portalu Gp1.hr.

Davorin Štetner, direktor Kreator grupe poduzetnik i pustolovac kojem je samo 29 godina, ekskluzivno je za Zimo istaknuo što se krije iza novih suradnji i u kojem će se smjeru tvrtka razvijati, kao i planove u online svijetu.

Na pitanje što za Kreator grupu znači suradnja Grandprix i F1HR portala, Davorin je istaknuo:

'Predložili smo model akviziranja postojeća dva solidna portala u hrvatskome web prostoru gdje bi pokretači navedenih portala nastavili raditi za gp1.hr portal uz istodobno usmjeravanje postojećih domena na gp1.hr. Administratori i vlasnici portala su odmah prepoznali snagu predloženog te su se uključili u projekt Kreatora na, nadam se, obostrano zadovoljstvo.'

Kao što je i poznato većini Twitteraša i zaljubljenika u ovaj oktanski sport, F1HR često je rezultate treninga i utrka objavljivao putem ove društvene mreže, stoga smo upitali hoće li se i dalje ta tradicija nastaviti?

'Ovo je samo početak, u prvome danu portal je imao vrlo veliku posjećenost te je u planu širiti doseg putem svih raspoloživih kanala.'

Što se tiče, akvizicije, Davorin kaže kako nije bilo novčanog iznosa, već je sve odrađeno dobrovoljno, no novinari će dobivati isplaćeni honorar za rad na portalu Gp1.hr.

Iza Kreator grupe stoji tim entuzijasta među kojima je i velik zaljubljenik u F1 Mladen Jergović, ujedno i TV voditelj studija F1, a kakvi su daljnji planovi za Kreator grupu Davorin navodi kako je fokus na razvoj.

'Razvoj u svakome slučaju. Pripremamo nekoliko velikih projekata vezanih uz Formulu 1™ u narednom periodu. Svaka članica grupe ima svoje zadane ciljeve te je teško ukratko sažeti sve u par redaka. Želimo posvetiti prostor svemu vezanome uz F1™ budući da je dosad bilo dosta paušalnog tretiranja ovog vrijednog brenda.'

I za kraj, Davorina smo pitali i hoće li se F1 održavati u Hrvatskoj.

'Ovo morate pitati vodstvo FOWC. Priča je puno, a ostaje nam za vidjeti koliko su vjerodostojne.'

Napomenimo samo da je Kreator grupa potpisala ugovor s Formula One World Championship Ltd. o ekskluzivnom vlasništvu medijskih prava Formule 1™ za teritorij Hrvatske u periodu 2011. – 2013.

U svibnju su potpisali ugovor sa HT-om koji je postao generalni pokrovitelj prijenosa utrka, dok je tvrtka nedavno dobila zaštitno lice -- Rentatu Sopek, koja se pokazala kao odlična voditeljica uz nezaobilaznog Mladena Jergovića.

Gp1.hr možete pratiti i na Facebooku, gdje su otvorili Fan Page, pa tako možete pratiti sve što se događa i putem najveće društvene mreže.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti