Grci zbog krize ostali bez iTunesa, PayPala i App Storea

Ovih dana sve više se priča o bizarnoj Indiegogo kampanji koja pokušava prikupiti novac za spas Grčke. Ova južnoeuropska zemlja i muke tamošnjih...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 04.07.2015. / 19:40

Grci zbog krize ostali bez iTunesa, PayPala i App Storea

Ovih dana sve više se priča o bizarnoj Indiegogo kampanji koja pokušava prikupiti novac za spas Grčke. Stanje u ovoj južnoeuropskoj zemlji i muke tamošnjih stanovnika posljednjih dana glavna su tema internetske zajednice, a osim te koje se tiču financijske situacije, Grci su suočeni s ograničenim korištenjem nekih od najpoznatijih globalnih servisa. 

Naime, korisnicima PayPala i Appleovih usluga iTunesa te App Storea u Grčkoj zabranjeno je obavljati transakcije tj. kupovati aplikacije ili online usluge iz inozemstva. Izgleda da se kontrola kapitala uvedena od strane tamošnje vlasti uveliko obila o glavu, a koliko će trajati ova ograničenja nije poznato. Osim kupnje aplikacija putem App Storea ili kupovine na eBayu, onemogućeno je i internetsko plaćanje računa iz inozemstva.

Inače, za pomoć Grčkoj pokrenuta je i ranije spomenuta crowdfunding kampanja koja se u prvim trenucima činila kao pravi hit i možebitno rješenje, no s obzirom na to da do kraja kampanje ima još nešto manje od tri dana (a prikupljeno je "tek" nešto manje od 2 milijuna eura), ovo alarmantno stanje vjerojatno će još neko vrijeme potrajati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti