Greenify - aplikacija za ubrzavanje Android uređaja

Ako vaš stari Android uređaj radi sporije, nemojte kupovati novi jer postoji način da ga ubrzate.

Monika Nožić Monika Nožinić | 08.02.2015. / 14:11

Greenify - aplikacija za ubrzavanje Android uređaja

Ako vaš stari Android uređaj radi sporije, nemojte kupovati novi jer postoji način da ga ubrzate.

Novi su uređaji uvijek brzi, no s vremenom tableti ili telefoni postanu spori(ji) jer su prepunjeni aplikacijama i raznim datotekama. Srećom, postoje rješenja koja ovaj problem vrlo lako otklanjaju.

Jedno od rješenja je i Greenify - aplikacija dizajnirana da optimizira Android platformu kako bi uređaj radio brže i bez ikakvih grešaka. No, to ne postiže brisanjem memorije, nego na način da prati rad svih aplikacija i obavještava o onima koje odstupaju od propisa, a to podrazumijeva da aplikacije ne smiju biti aktivne ako ih korisnik ne koristi i slično. Također, kada Greenify detektira takve aplikacije, automatski ih stavlja u hibernaciju i tako smanjuje potrošnju baterije i usporavanje uređaja.

Što se događa s aplikacijama koje s internetom komuniciraju i za vrijeme hibernacije? Te se aplikacije ponovno mogu aktivirati na vaš zahtjev ili zahtjev neke druge aplikacije. Ono što trebate znati je da one nikad nisu niti zaustavljene, već im je samo promijenjeno stanje aktivnosti. Dakle, Greenify nije menadžer zadataka (eng. task killer) koji naglo gasi aplikacije, Greenify je tu da ih postavi u stanje "sna" kako ne bi trošili energiju, RAM i pružali bilo kakvu aktivnost. To znači da one lako i brzo mogu biti aktivirane i spremne za nastavak funkcioniranja.

Greenify analizira i prikazuje samo one aplikacije koje odstupaju od propisa. Dakle, kada Greenify primijeti neku aplikaciju koja loše utječe na rad telefona, koja nekontrolirano troši bateriju ili jednostavno oduzima previše RAM memorije, stavi ju u stanje hibernacije.

Greenify podržava Android Ice Scream Sandwich, Jelly Bean, KitKat ili Lollipop verzije, a da biste preuzeli ovu aplikaciju, trebate otići na Google Play trgovinu ili ju možete preuzeti direktno sa ovog linka. Aplikacija je u potpunosti besplatna.

Foto: GooglePlay

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti