Bez obzira volite li zimu ili ne, svi smo u nekom trenutku poželjeli da naša omiljena jakna ima dodatno grijanje.

Američkim olimpijcima ta se želja ostvarila i to u pravom trenutku - pred odlazak na Zimske olimpijske igre u Pjongčang.

Zimske jakne koje će američki olimpijci nositi tijekom ceremonije otvorenja i zatvaranja neće samo dobro izgledati već će imati i dodatno grijanje.

Kako je istaknuto tijekom predstavljanja, jakne koje je dizajnirao poznati dizajner Ralph Lauren u sebi imaju najnoviju inovativnu tehnologiju - sustav grijanja koji je ugrađen u samu jaknu i kojim se može upravljati pomoću pametnog telefona.

Grijana jakna (Foto: Ralph Lauren) (Foto: Ralph Lauren)

Posebna tinta koja provodi struju aplicirana je na unutarnju stranu jakne (u obliku američke zastave), fleksibilna je, rasteže se i prilagođava tijekom nošenja, a povezana je na bateriju koja se nalazi u jakni. Baterija ima kapacitet za 11 sati grijanja na najjačim postavkama koje će sportaši regulirati pomoću aplikacije na svojim pametnim telefonima.

Koliko je jakna zanimljiva i "običnim" ljudima, najbolje govori činjenica da su svi primjerci koji su bili u slobodnoj prodaji rasprodani u roku od sat i pol. Iako u Ralph Laurenu ne planiraju napraviti nove primjerke grijanih jakni, poručuju kako će ova tehnologija zasigurno pronaći mjesto u nekoj budućoj kolekciji za širu prodaju.

Do tad, počnite štedjeti, jer cijena ove jakne na eBuyu doseže sedam tisuća dolara (više od 41 tisuću kuna).