Grijana jakna za američke olimpijce koju bi svatko poželio nositi

Zimske jakne koje će američki olimpijci neće samo dobro izgledati već će imati i dodatno grijanje.

Martina Čizmić | 04.02.2018. / 18:36

Grijana jakna (Foto: Ralph Lauren) (Foto: Ralph Lauren)

Bez obzira volite li zimu ili ne, svi smo u nekom trenutku poželjeli da naša omiljena jakna ima dodatno grijanje.

Američkim olimpijcima ta se želja ostvarila i to u pravom trenutku - pred odlazak na Zimske olimpijske igre u Pjongčang.

Zimske jakne koje će američki olimpijci nositi tijekom ceremonije otvorenja i zatvaranja neće samo dobro izgledati već će imati i dodatno grijanje.

Kako je istaknuto tijekom predstavljanja, jakne koje je dizajnirao poznati dizajner Ralph Lauren u sebi imaju najnoviju inovativnu tehnologiju - sustav grijanja koji je ugrađen u samu jaknu i kojim se može upravljati pomoću pametnog telefona.

Grijana jakna (Foto: Ralph Lauren) (Foto: Ralph Lauren)

Posebna tinta koja provodi struju aplicirana je na unutarnju stranu jakne (u obliku američke zastave), fleksibilna je, rasteže se i prilagođava tijekom nošenja, a povezana je na bateriju koja se nalazi u jakni. Baterija ima kapacitet za 11 sati grijanja na najjačim postavkama koje će sportaši regulirati pomoću aplikacije na svojim pametnim telefonima.

Koliko je jakna zanimljiva i "običnim" ljudima, najbolje govori činjenica da su svi primjerci koji su bili u slobodnoj prodaji rasprodani u roku od sat i pol. Iako u Ralph Laurenu ne planiraju napraviti nove primjerke grijanih jakni, poručuju kako će ova tehnologija zasigurno pronaći mjesto u nekoj budućoj kolekciji za širu prodaju.

Do tad, počnite štedjeti, jer cijena ove jakne na eBuyu doseže sedam tisuća dolara (više od 41 tisuću kuna).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti