Hakeri objavili dokument sa 13,000 lozinka i brojeva kreditnih kartica

Hakeri su tijekom božićnih praznika vrlo aktivni. Najnoviji skandal dogodio se jučer kada je objavljen dokument koji sadrži 13,000 korisničkih imena i lozinka zajedno sa brojevima kreditnih kartica i njihovog datuma isteka.

Dino Musliu Dino Musliu | 28.12.2014. / 15:33

Hakeri objavili dokument sa 13,000 lozinka i brojeva kreditnih kartica

Hakeri su tijekom božićnih praznika vrlo aktivni. Najnoviji skandal dogodio se jučer kada je objavljen dokument koji sadrži 13,000 korisničkih imena i lozinka zajedno sa brojevima kreditnih kartica i njihovog datuma isteka.

Neki od značajnijih propusta dolaze od Microsofta i Sonya gdje je grupa hakera pod nazivom Lizard Squad srušila Xbox Live i Sony PlayStation Network.

Kako navode, ne osjećaju se odgovornima što su mnogima uskratili igranje tijekom Božića jer su to učinili s namjerom da se Sony i Microsoft promijene na bolje. Po njima je smiješno da kompanije s milijardama dolara profita svojim korisnicima ne mogu osigurati stabilnu uslugu.

Dokument sa osobnim podacima objavljen je na Ghostbin-u ali je ubrzo uklonjen. Osim informacije vezane uz Xbox Live i PSN na datoteci nalazili su se i informacije računa vezane za Amazon, Hulu Plus, Walmart, Twitch.tv, Origin.com, Brazzers i još nekoliko kompanija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti