Hakeri ponovo napadaju, nakon Facebooka i Twittera na meti se našao i Apple

Nakon što je Facebook službeno potvrdio da je napadnut od strane hakera, ista stvar se danas dogodila i Apple koji je potvrdio da su hakeri uspjeli napasti njihove sustave kroz propust u Javi.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 19.02.2013. / 22:40

Hakeri ponovo napadaju, nakon Facebooka i Twittera na meti se našao i Apple

Nakon što je Facebook službeno potvrdio da je napadnut od strane hakera, ista stvar se danas dogodila i Appleu koji je potvrdio da su hakeri uspjeli napasti njihove sustave kroz propust u Javi.

Mjesta za paniku nema jer Apple ističe kako je zaražen samo mali postotak računala te kako će uskoro objaviti zakrpu za ovaj propust. Facebook je prije par dana potvrdio kako se radi o sofisticiranom napadu, a Apple je potvrdio kako se radi o istom malwareu koji je napao i Facebook i ostale kompanije.

Također, na meti je bio i Twitter pa je tako napadnut profil McDonald'sa i Jeep-a, te Wall Street Journala, New York Timesa i ostalih.

Podaci su i dalje na sigurnom, istaknuli su iz Applea koji kaže kako se virus proširio putem softvera za developere. 'Identificirali smo mali broj zaraženih računala, te smo ih izolirali iz naše mreže'.

Dakle, ne preostaje nam ništa drugo nego da pričekamo službenu zakrpu za ovaj propust.

Via Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti