U pozadini učestalih štetnih zbivanja na svjetskoj sceni, sigurnjaci koji nas brane od zla i tame ponovno se okupljaju u Varaždinu, na sad već tradicionalnom FSec simpoziju u sklopu Central European Conference on Information and Intelligent Systems na Fakultetu organizacije i informatike.

Na preko 20 predavanja stručnjaci iz Europe, USA i Hrvatske nadogradit će znanja okupljenih na cijelom nizu područja informacijske sigurnosti, posebno na tehničkom segmentu i to od srijede do petka, 17.-19.9.2014.

Uvodno će predavanje Factor a 512-bit RSA modulus for a fistful of dollars već u srijedu, 17.9., s početkom u 12 sati održati Aluc, kriptoanalitičar iz Njemačke a konferencija će se isti dan nastaviti pregledom kretanja prijetnji na domaćoj sceni od strane Filipa Vlašića i Marka Staneca iz nacionalnog CERT-a te Katja Malvoni koja će održati predavanje primamljivog naslova Energy-efficient bcrypt cracking.

Vrlo atraktivan dan, nakon niza tema poput sigurnosti iOS-a, završit će gosti sa sveučilišta u Amsterdamu Adrie Stander i Elmer Hoeksema temama na području digitalne forenzike, a ono što je najaktualnije i u Hrvatskoj, borbi protiv malicioznih kodova na području bankarskog sektora, te Nathan Magniez iz Rapid7 (Alice in exploit redirection land: A trip down the rabbit hole).

Dani u nastavku, četvrtak i petak, i dalje će na ponudi imati niz različitih tema, od kojih svakako treba izdvojiti već dobro poznate stručnjake Vlatka Košturjaka iz Diverta (Bypassing personal firewalls - the easy way) i Ivu Ugrinu iz Genos laboratorija (Anonymized information), te Estebana Ribičića, gosta iz Slovačke, koji će predstaviti sustav za upravljanje eramba u četvrtak.

Petak je, pak, rezerviran za vrlo aktualne i atraktivne teme o kojima će, uz pokoje mlade nade s Fakulteta organizacije i informatike, između ostalog, govoriti i Robert Perica iz Reversing Labs-a (PE packers 101), Dobrica Pavlinušić o hakiranju hardvera, Ivan Voras s FER-a (A small Dogecoin payment processor) te Tonimir Kišasondi o napadima na lozinke.

Kako je nemoguće sve staviti u jedan izvještaj, najbolje je posjetiti službene stranice konferencije http://fsec.foi.hr/, provjeriti cijeli raspored, te osigurati svoje mjesto u dvorani u Varaždinu.

Organizatori nastavljaju razmjenu znanja temeljiti na otvorenom pristupu, te zahvaljujući dobrovoljnim donacijama sudionika i neovisnim sponzorstvima (FOI, Diverto, Nimium, Farmeron, Infobip, HROpen i Falcco design) omogućuju prisustvovanje konferenciji sa kotizacijom koja nije fiksna, nego temeljena na donacijama posjetitelja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju