Harley-Davidson najavio početak prodaje električnog bicikla napravljenog po uzoru na model iz 1903. godine

U prodaji će se pojaviti samo 650 komada ovog električnog bicikla, od čega će polovica biti dostupna u SAD-u, a druga polovica na europskom tržištu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.09.2021. / 07:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Brojne poznate i velike kompanije prihvatile su trend električne mobilnosti - od proizvođača bicikala i velikih tehnoloških kompanija poput Xiaomija pa do automobilskih i motociklističkih brendova koji su predstavili vlastite električne romobile i bicikle. Jedan od takvih brendova je i Harley-Davidson koji je u okviru svoje posebne kompanije Serial 1 već predstavio nekoliko modela e-bicikala, no niti jedan nema takvu važnost kao model S1 Mosh/Tribute koji će se uskoro pojaviti u prodaji.

Slika nije dostupna Po uzoru na legendarni model iz 1903.: Predstavljen električni bicikl dostojan imena Harley-Davidson

Ovo, kako se to može zaključiti iz samo jednog pogleda na prekrasan vintage dizajn, nije običan e-bicikl koji će korisnike osvojiti nekakvim performansama te svakako nije namijenjen prosječnim korisnicima koji se samo žele odvesti od mjesta A do mjesta B na dva kotača. S1 Mosh/Tribute posveta je prvom napravljenom motociklu ovog legendarnog brenda, modelu nadimka Serial Number One koji se američkim cestama i prašnjavim putevima prvi put vozio još 1903. godine.

Kožni sicevi i kožne ručke smeđe boje, crni okvir u kontrastu s velikim bijelim gumama u potpunosti inspirirani su modelom starim skoro 120 godina. Cijena, kako je to za očekivati, nije mala i ona iznosi 6 tisuća dolara, no čak i ako razmišljate o kupovini ovog bicikla, mala je vjerojatnost da ćete ga uspjeti kupiti.

Ducati (Foto: Getty Images) Uskoro stiže Ducatijev električni motocikl

Naime, Harley-Davidson će napraviti samo 650 komada modela S1 Mosh/Tribute, od čega će polovica modela biti isporučeno u SAD-u, a druga polovica bit će dostupna ljubiteljima kompanije na europskom tržištu. Prodaja počinje krajem ove godine.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti