Uskoro stiže Ducatijev električni motocikl

"Budućnost je električna, nismo daleko od početka serijske proizvodnje", rekao je prošlog tjedna izvršni direktor Ducatija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.01.2019. / 10:01

Ducati (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Nakon što su iz Harley-Davidsona nedavno najavili skorašnji dolazak na tržište njihova prvog električnog motocikla, prošlog su tjedna iz još jednog legendarnog brenda objavili planove vezane za proizvodnju motora s električnim motorom. Riječ je o Ducatiju, koji je već surađivao s partnerima u razvoji električnih bicikala, a surađivali su i s Milan Polytechnic School of Design na razvoju koncepta električnog Ducatija.

Iz te su kompanije prošlog tjedna najavili sljedeći korak na tom tržištu te je izvršni direktor Ducatija Claudio Domenicali gostujući na konferenciji Motostudent u Španjolskoj rekao: "Budućnost je električna, nismo daleko od početka serijske proizvodnje."

Još prije dvije godine Edouard Lotthé, direktor Ducatijeva odjela za zapadnu Europu, najavo je kako kompanija ima planove za električne motocikle i skutere, no tada je rekao da takva vozila možemo najranije očekivati 2021. godine. Ipak, prema Domenicaliu, čini se kako bi to ipak moglo biti ranije – već ove ili sljedeće godine jer, ako je budućnost transporta zaista električna, onda i motociklističke kompanije trebaju što prije krenuti s razvojem e-motora kako bi spremne dočekale velike promjene i prelazak s klasičnih na električne motore.

Osim Harley-Davidsona, velike motociklističke kompanije nisu još predstavile modele s kojima će krenuti u osvajanja tržišta električnih motora pa svoju priliku pokušavaju iskoristiti neke manje i ne toliko poznate kompanije. Na Electreku tako podsjećaju na kompaniju Energica, koja proizvodi električne motocikle snažnih performansi, zatim kalifornijsku kompanije Zero i Lightning motorcycles te druge kompanije koje će pokušati zauzeti što veći dio tržišta e-motocikala prije nego što se električnim motorima ozbiljnije ne počnu baviti i ostale velike i poznate kompanije.

Izvor: Jalopnik

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti