Po uzoru na legendarni model iz 1903.: Predstavljen električni bicikl dostojan imena Harley-Davidson

Harley-Davidson osnovao je posebnu kompaniju za razvoj i proizvodnju električnih bicikala, a prvi model u prodaji će se pojaviti u proljeće sljedeće godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.10.2020. / 11:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Da se vremena mijenjaju i da niti jedna tradicionalna automobilistička i motociklistička kompanija više ne smije zapostaviti električnu revoluciju, vidjeli smo i na primjeru Harley-Davidsona. Legendarna kompanija s tradicijom duljom od stoljeća već je predstavila svoj prvi električni motocikl LiveWire, a nedavno su dali do znanja kako njihovi planovi vezane uz električne motore nisu vezani samo uz motocikle, već i za - električne bicikle.

  LiveWire (Foto: Harley-Davidson) Legenda na dva kotača: Električna verzija Harleyja stiže u kolovozu

Ovaj tjedan tvrtka je objavila službene planove za to tržište te su pokrenuli odvojenu kompaniju koja će biti specijaliziranu isključivo za e-bicikle. Posebno je zanimljivo ime novog brenda - Serial 1 Cycle Company. Naime, ime je nastalo po uzoru na prvi motocikl koji je razvio Harley-Davidson, model “Serial Number One”, predstavljen daleke 1903. godine. Iz HD-a su za The Electrek komentirali da su s prvim modelom njihova motocikla zauvijek promijenili “način na koji se svijet kreće” te se nadaju da će sada promijeniti i način na koji se biciklisti kreću.

Cilj male grupe entuzijasta i zaljubljenika i motocikle i bicikle, naglašavaju u kompaniji jest dizajnirati i razviti e-bicikl dostojan imena Harley-Davidsona, pri čemu će u prvom planu biti premium proizvodi i iskustvo. Tvrtka je prikazala konceptni bicikl Serial 1 napravljen po uzoru na prvi motocikl iz 1903. godine, no nisu objavili neke dodatne informacije o njemu tako da ne znamo snagu motora, izdržljivost baterije, kao niti cijenu. Više informacija bi trebali saznati 16.11 (tako se barem navodi na njihovoj stranici), a početak prodaje možemo očekivati u proljeće sljedeće godine.

Ducati (Foto: Getty Images) Uskoro stiže Ducatijev električni motocikl



S obzirom na to o kojem se brendu radi, jasno je kako njihovi e-bicikli neće biti namijenjeni svima, već prvenstveno onima koji su spremni platiti premium cijenu za iskustvo koje donose proizvodi, odnosno brend Harley-Davidsona. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti