History Timeline dodatak za Google Chrome - vizualna povijest posjećenih web stranica

Trenutačno, povijest ili history, kako vam draže, pregledanih web stranica na našim računalima uglavnom je niz tekstualnih podataka. Dodatak za Google Chrome nazvan History Timeline pokušava to promijeniti.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 03.08.2013. / 08:08

History Timeline dodatak za Google Chrome - vizualna povijest posjećenih web stranica

Trenutačno, povijest ili history, kako vam draže, pregledanih web stranica na našim računalima uglavnom je niz tekstualnih podataka o posjećenim URL-ovima. Dodatak za Google Chrome nazvan History Timeline pokušava to promijeniti.

Ne sumnjamo kako su komparacije s Facebookom u ovom slučaju neizbježne, ali londonski studio za razvoj web aplikacija P.ota.to očigledno nema problema s tim. Uostalom, samo ime "vuče" na Facebook, a ni sam koncept nije (pre)daleko od onoga što "fejseri" veću dugo koriste. Ipak, mora se priznati da vizualno History Timeline donosi doista nešto novo, a namijenjen je isključivo korisnicima Google Chrome web preglednika.

Ako ste od onih koji često "gledaju u retrovizor" i podsjećaju se koje su web stranice i kada posjetili, a koristite Chrome, dajte šansu i History Timeline dodatku. Oni koji će, u vremenima posvemašnje paranoje oko (ne)sigurnosti na Internetu zavapiti kako je ovo "samo još jedna aplikacija koja će mi pristupati podacima", mogu biti mirni, barem tako tvrde developeri. Naime, svi podaci su pohranjeni (logično) na lokalnom računalu i ne dijele se s Googleom. Mnogi bi dodali, valjda...

Uglavnom, History Timeline počinje pratiti povijest pregledanih web stranica od trenutka kada je instaliran, dakle, ne možete u njega retroaktivno "importirati" one stranice koje ste prije instalacije pregledali u Chromeu. History Timeline nudi kronološko pregledavanje, možete odmah "skočiti" na željeni datum ili pretražiti povijest po ključnim riječima, odnosno nazivima web stranica. Tu je i "timeline scrollbar" kojim "putujete kroz povijest", web stranice unutar iste domene automatski se grupiraju... 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti