Hoće li Apple uskoro predstaviti najjeftiniji iPhone?

Još nije sigurno hoće li Apple predstaviti nasljednika modela SE, a ako se na to odluči, ovaj bi telefon trebao imati jači procesor i još nižu cijenu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.01.2018. / 10:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple je prije nešto manje od dvije godine predstavio iPhone SE, uređaj namijenjen ljubiteljima Appleovih pametnih telefona koji žele odličan hardver, ali s manjim dimenzijama. U posljednje vrijeme mrežom su kružile glasine o njegovu nasljedniku koji bi ova kompanija mogla predstaviti tijekom svibnja ili lipnja, no postoji mogućnost da u Appleu jednostavno odustanu manjeg telefona i okrenu se modelima s velikim ekranima čije predstavljanje planiraju za rujan ove godine.

Jedan od problema vezan uz nasljednika iPhonea SE jest što je Apple, kako mediji prenose komentar poznatog analitičara Ming Chi Kuoa, već preopteretio svoje proizvodne resurse s tri modela koja su predstavili u rujnu prošle godine i s tri nova telefona koja pripremaju za ovu jesen. Također, u ovoj kompaniji ne žele ponavljanje problema kakvih su imali s iPhoneom X jer na početku proizvodnja, odnosno ponuda nije mogla pratiti preveliku potražnju te su ovo razlozi zbog kojih bi se Tim Cook i ekipa mogli odlučiti na odustajanje od razvoja nasljednika modela SE i sve proizvodne resurse fokusirati na nove modele.

No Kuo ipak ne isključuje mogućnost predstavljanja modela SE 2 u drugom kvartalu ove godine, odnosno tijekom svibnja ili lipnja te u tom slučaju ne treba očekivati velike novitete na uređaju. Osim snažnijeg procesora koji se podrazumijeva (ovaj model ne bi imao neke napredne opcije koje je Apple predstavio s modelom X), najzanimljivija informacija vezana uz potencijalno predstavljanje iPhonea SE 2 odnosi se na cijenu koja bi trebala biti još niža u odnosu na aktualni model s 4-inčnim ekranom. Dakle, Apple bi ove godine mogao predstaviti svoj najjeftiniji telefon do sada (SE 2), ali i najskuplji iPhone jer u rujnu možemo očekivati iPhone X Plus koji će imati veći ekran i sigurno veću cijenu od aktualnog modela X.

Osim informacija o novom modelu SE, posljednjih dana mrežom kruže glasine i o drugim Appleovim proizvodima, pa se tako spominje novi model iPada koji možemo očekivati u drugoj polovici godine te tri nova Maca. Jedan od tih modela bit će stolno računalo (možda iMac), a dva modela bit će prijenosna računala, pri čemu treba naglasiti kako sve češće u posljednje vrijeme čitamo glasine kako bi Apple mogao odustati od daljnjeg razvoja modela MacBook Air i orijentirati se samo na modele MacBook i MacBook Pro.

Izvor: Mac Rumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti