Honor predstavio Magic V2, ali i iznenadio "konceptom telefona budućnosti"

Honor je na otvaranju sajma IFA 2023 koji se do 5. rujna održava u Berlinu, iskoristio priliku i predstavio svoj novi koncept preklopnog telefona.

Martina Čizmić | 01.09.2023. / 12:21

Galerija

Međunarodni sajam elektronike IFA 2023. i službeno je otvorio svoja vrata posjetiteljima po 99. put. Čast da otvori programski dio sajma, pripala je kineskom brandu Honor koji je iskoristio tu priliku i javnosti pokazao čak dva preklopna telefona. 

I dok je CEO Honora, George Zhao pokazao Magic V2, Honorov preklopni telefon koji je već ranije predstavljen u Kini, a sad će biti dostupan i na odabranim tržištima u Europi, pravo je iznenađenje bilo Honorov telefon koji je predstavljen kao "koncept telefona budućnosti". No, krenimo redom.

Honor Magic V2 (Foto: Zimo)

Zhao je u uvodnom dijelu istaknuo predanost Honora popularizaciji preklopnih pametnih telefona. Dodao je da su tijekom razvoja novih telefona fokusirani prije svega na korisnika, a rezultat te fokusiranost i osluškivanja potreba korisnika upravo je Magic V2, za koji kažu da je najtanji preklopni pametni telefon na svijetu.

HONOR-ovi preklopni pametni telefoni prešli su dug put, a sa svakom iteracijom pokazali su izvanredan napredak u dizajnu, funkcionalnosti i izdržljivosti. I ne samo to, s našim konceptom Phone-to-Purse koji je oživljen kroz HONOR V Purse, istražujemo održiva rješenja koja iskorištavaju novu sklopivu tehnologiju s ciljem osnaživanja kreativnosti i oblikovanja životnog stila budućnosti, istaknuo je George Zhao, izvršni direktor HONOR-a.

Kako je Zhao istaknuo, Magic V2 je najlakši i najtanji preklopni pametni telefon koji je Honor dosad predstavio. Težak je samo 231 gram i debeo samo 9,9 milimetara kada je sklopljen, što znači da je tanji od većine klasičnih pametnih telefona na tržištu. Posebno je istaknuta nova dvostruka baterija kapaciteta 5000 mAh, koja za razliku od ostalih ne koristi litij, već novu generaciju silicij-ugljične baterije. Zhao je istaknuo da je veličina i debljina baterije usporediva s običnom kreditnom karticom. 

Hoor Magic V2 (Foto: Zimo)

Ono što je još važno istaknuti su super-lagane titanijske šarke, prve takve vrste koje omogućavaju da Magic V2, kad je preklopljen, nema vidljiv razmak između dviju strana telefona. Iz Honora su se pohvalili i kako su dobili certifikat izdržljivosti od SGS-a, te da bi njihove šarke mogle izdržati više od 400 000 savijanja odnosno izdržati 100 savijanja dnevno tijekom 10 godina. 

Dolazi s trostrukom stražnjom kamerom koja uključuje glavnu kameru od 50 MP (f/1.9), ultraširoku kameru od 50 MP (f/2.0) i telefoto kameru od 20 MP (f/2.4). Dvostruka prednja kamera ima dvije 16MP kamere (f/2.2).

Magic V2 po prvi put, podržava Parallel Space, čime je omogućeno odvojeno pohranjivanje poslovnih i životnih podataka, sigurno izoliranje podataka, kao i neovisno paralelno upravljanje aplikacijama u dva prostora.

Koncept telefona budućnosti usmjeren na modu

Honor Magic V Purse (Foto: Zimo)

Kao što smo već spomenuli, uz Magic V2, koji ima svoju premijeru na europskom tržištu, Honor je predstavio i koncept preklopnog telefona budućnosti pod imenom "Honor V Purse". Baš kako mu ime govori, radi se o preklopnom telefonu koji je moguće prilagoditi i pretvoriti u večernju torbicu. Očito je da je ovim konceptom Honor ciljao prije svega na žene koje prate modu, ali istovremeno žele izraziti svoju individualnost. Naime, V Purse trebao bi imati mogućnost mijenjanja slike na ekranu kad je zaklopljen. 

Uvijek uključen zaslon (AOD) tako može oponašati dizajn torbice, uključujući elemente poput lančića, perja i resica koje reagiraju kad je pametni telefon u pokretu. Telefon bi trebao biti kompatibilan i s različitim izmjenjivim remenima i lančićima koji se pričvršćuju na šarku, pa se bez napora može nositi preko ramena, kao i obična torbica. 

Iako se radi tek o konceptu koji još nije spreman za tržište, Honor udružio s vrhunskim umjetnicima i dizajnerima iz svoje platforme Honor Talents Global Design Awards, uključujući kreativnog direktora Burberry mensweara Brama Van Diepena, suvremenog umjetnika Yunuene Esparza, profesora Kineske akademije umjetnosti Yuan Youmina i crossover umjetnika Xiao Hui Wang, za dizajn serije prilagođenih AOD-ova za uređaj.

Honor V Purse (Foto: Zimo)

U sljedećoj fazi programa, otvaranjem API sučelja koje dizajnerima omogućuje korištenje senzora poput žiroskopa, dodira ili senzora ambijentalnog svjetla, Honor će pozvati nove talente iz cijelog svijeta da osmisle vlastiti dizajn.

Što se tiče same dostupnosti Honor Magic V2, za sad je poznato kako će se u prodaji naći uskoro, a po kojoj cijeni bit će objavljeno naknadno. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti