Honor pretpremijerno predstavio View20 s prvom 48MP i 3D kamerom bez "zubića"

Inovativan All-View zaslon pruža bolji doživljaj korištenja jer ne sadrži "zubić" te prekriva čak 91,8 posto prednje površine telefona.

Martina Čizmić | 08.01.2019. / 17:42

Honor View20 (Foto: Honor) (Foto: Honor)

Nakon što je odradio najavu u Pekingu, Honor je na svjetskom sajmu elektronike CES 2019 pretpremijerno predstavio svoj najnoviji pametni telefon – HONOR View20.  Novi flagship odlikuju elitne značajke kao što su 48-megapikselna AI Ultra Clarity stražnja kamera i 3D TOF kamera, All-View zaslon i čipset visokih performansi.

Kao vodeći e-brand, Honorova je misija stvoriti inteligentan svijet osmišljen prema potrebama mladih u srcu, rekao je George Zhao, predsjednik Honora. Honorov je cilj rasti i dosegnuti nova tržišta kako bismo fanovima diljem svijeta omogućili neusporedivu tehnologiju, bogatija i raznolikija životna iskustva te izniman stil.

Kako su istaknuli na predstavljanju, View20 predstavlja Honorov najnoviji ulazak na tržište flagship pametnih telefona. Opremljen je, prvom na svijetu, 48-megapikselnom stražnjom kamerom visoke razlučivosti koju pokreće umjetna inteligencija (AI) te tako omogućuje nevjerojatne fotografije. Novi način rada '48MP AI Ultra Clarity' spaja nekoliko fotografija od 48 MP u jednu fotografiju od 48 MP, stvarajući tako 'Super 48MP fotografiju' izvrsne jasnoće.

Također dolazi i s naprednom 3D stražnjom kamerom koja može skenirati i prepoznati objekte u stvarnom svijetu. Algoritam za AI i 3D modeliranje omogućuje niz korisnih i zanimljivih aplikacija, od toga da svoje tijelo na fotografijama i videozapisima učinite tanjim, preko igranja igara s detekcijom pokreta, do računanja kalorija u hrani.

Honor View20 (Foto: Honor) (Foto: Honor)

Honor View20 prvi je model koji je na inozemnom tržištu opremljen naprednim 7nm Kirin 980 AI čipsetom s dvostrukim NPU-om, GPU Turbom 2.0 koji uvelike poboljšava grafičke performanse i baterijom od 4000 mAh sa SuperCharge brzim punjenjem.
Kirin 980 čipset predstavlja 75-postotno poboljšanje brzine u performansama jedne jezgre u odnosu na prethodnu generaciju. Također sadrži Mali-G76 GPU za poboljšanje performansi za 46 posto. Performanse uređaja HONOR View20 značajno su povećane, dok je potrošnja energije smanjena za 58 posto, pružajući time revolucionarni napredak u korisničkom iskustvu.

Honorovi su inženjeri razvili inovativnu tehnologiju ''The NINE Liquid Cooling Technology'', koja pruža vrlo učinkovit sustav hlađenja tekućinom kako bi učinkovitije raspršila toplinu i postigla bolje performanse.

Osim snažne stražnje, View20 može se pohvaliti i 25-megapikselnom prednjom kamerom integriranom u zaslon. Inovativan All-View zaslon pruža bolji doživljaj korištenja jer ne sadrži "zubić" te prekriva čak 91,8 posto prednje površine telefona.

Honor View20 usvojio je posebnu tehniku koja omogućuje da svjetlo bez problema dopre do prednje kamere. Honorovi inženjeri koriste poseban držač za precizno postavljanje prednje kamere ispod prozirnog otvora na zaslonu veličine samo 4,5 mm. Poseban materijal za povezivanje zaslona koristi se kako bi se spriječilo da u kameru uđe svjetlo koje zaslon emitira, što omogućuje najbolje moguće fotografije s pametnim telefonom.

George Zhao (Foto: Facebook/Honor) (Foto: Facebook/Honor)

Honorova serija View korisnicima donosi revolucionarnu tehnologiju i vrhunsku izvedbu. S Honorom View20 pomičemo granice onoga što je moguće kod flagship pametnog telefona. Izuzetno smo ponosni na HONOR View20 – prekrasan spoj inovacija, moći i funkcija – telefon koji hrabro naglašava Honorov ugled i predanost elegantnom dizajnu, pojasnio je Zhao.

Honor View20 ujedno je prvi pametni telefon koji koristi naprednu tehnologiju nanolitografije kako bi razvio nevidljivu nanoteksturu na tijelu telefona. Četvrta generacija nanovakuumskog premaza i procesa nevidljive aurora teksture stvaraju živopisan i dinamičan gradijent boje u obliku slova V s blistavim efektom, razbijajući tako kalup tradicionalnih flagship pametnih telefona u dimenzijama i stilu.

Ujedno su se iz Honora pohvalili i činjenicom da su postali i vodeći brend pametnih telefona u Kini. Njegova međunarodna prodaja značajno je porasla tijekom protekle godine. Sa 7. siječnjem 2019. godine broj Honorovih fanova na inozemnim tržištima premašio je jedan milijun. Do sada je na inozemnim tržištima registrirano 20 Honor klubova te je održano 50 događanja za fanove.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti