Horizon Zero Dawn: Jedna od najboljih Playstation igara do sada

Horizon Zero Dawn izašao je ekskluzivno za Playstation 4.

Monika Nožić Monika Nožinić | 21.02.2017. / 17:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Horizon Zero Dawn dugo je očekivana igra nizozemskog razvojnog studija Guerilla Games, zaslužnog za popularni Killzone serijal na Sony konzolama.

Grafika i vizualni efekti su na najvišoj razini i apsolutno fascinantni, a čak premašuju očekivanja postavljena u najavama i trailerima, čak i na običnom Playstation 4 i bez 4K rezolucije. Igra je smještena u postapokaliptičnu budućnost, gdje je napredna ljudska civilizacija vraćena u plemensku zajednicu, priroda je prerasla preko zgrada i cesta i stvorila divljinu iz koje izviru oronule ljuske nekadašnjih zdanja.

Po toj divljini lutaju razna mehanička bića i roboti u obliku životinja, konji, ogromne žirafe i tiranosauri koji rigaju vatru i s kojima se često nađete u borbi.

Glavna junakinja je Aloy koju su iz plemena protjerali još dok je bila mali i od tada je primorana snalaziti se kako god zna. Aloy je sada odrasla i pokušava se vratiti u svoje pleme. Priča je zanimljiva i misteriozna, s povremenim, ne toliko zanimljivim, ponavljajućim dijelovima, kao i u svakoj drugoj RPG igri.

Gameplay je pomalo sličan Assassin's Creedu, gdje su nam na raspolaganju razna zanimljiva oružja i oruđa, s kojima na razne načine možemo doći do plijena, obraniti se od bandita ili nadjačati predatora.

Prikupljanje resursa je vrlo bitan dio igre, dok je crafting poprilično jednostavan i brz. Mapa je ogromna, na početku se krećete samo u jednom njenom dijelu, no kasnije otkrivate puno više. Svi ovi elementi igru čine dinamičnom i zanimljivom pa ćete tako s užitkom provesti sate i sate uz prekrasne vizualne efekte. Ova je igra potencijalni duhovni nasljednik Uncharted serijala kao Playstationov glavni naslov.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti