Mladi genijalci crowdfunding kampanjom skupljaju za put u Houston na finale First LEGO League

Ukupno bi im tako trebalo između 90 i 120 tisuća kuna.

Martina Čizmić | 26.03.2019. / 08:24

Tim 3Geared (Foto: 3Geared)

Koliko god govorili da se ulaže u obrazovanje u Hrvatskoj, to nikako nije dovoljno da bi se pokrile sve potrebe. Pogotovo kad se radi o nadarenim učenicima koji bi svoje znanje željeli pokazati i izvan granica Hrvatske.

Upravo su se u takvoj situaciji našli članovi tima 3Geared koji već treću sezonu uspješno sudjeluju na natjecanju First LEGO League. Radi se o multidisciplinarnom natjecanju koje objedinjuje znanje iz robotike, znanosti, ali i vještine poput timskog rada i poduzetništva.

Ivan Hećimović (Tehnička škola Ruđera Boškovića ), Miron Petek (OŠ Medvedgrad) , Petar Jukić (Osnovna škola Jordanovac, Zagreb), Din Sadović (Tehnička škola Ruđera Boškovića ), Borna Bujanić (III. gimnazija, Zagreb ), Arpad Pinter (OŠ Ivana Gundulića, Zagreb), Jan Poldrugrač Supina i Goran Ivančić (OŠ dr. Ante Starčevića) pod budnim okom mentora Ivana Deckera i Josipa Vukičevića ove su godine na regionalnom natjecanju u Sloveniji osvojio putovanje na finale u SAD. Točnije u Houston, gdje će među 108 timova iz cijelog svijeta odmjeriti svoje znanje i vještine. Treba li uopće isticati da će biti jedini iz Hrvatske?

Tim 3Geared (Foto: 3Geared)

No, da bi otišli u Houston i pokazali što sve znaju i mogu, treba im pomoć. Zato su pokrenuli crowdfunding kampanju kojom žele prikupiti novac za zrakoplovne karte, kotizaciju, smještaj hranu i sve ostalo što bi im trebalo za boravak u SAD-u.

Nakon što smo pozvani na svjetsko prvenstvo u Houstonu shvatili smo da nemamo dovoljno novaca za put. Ideja o crowdfundingu došla je zato što je naš mentor napravio sličnu takvu kampanju kako bi pokrio troškove poplave koja je zadesila Gradionicu, mjesto na kojem se sastajemo i radimo, te zato jer je crowdfunding jedini način da skupimo novce osim sponzorstva, pojašnjavaju dečki iz tima 3Geared.

Ukupno bi im tako trebalo između 90 i 120 tisuća kuna.

Cijele dane radimo, pišemo i šaljemo mailove, dokumentiramo apsolutno sve i većinu vremena provodimo jedni kod drugih ili u Gradionici, ali koliko god se mi trudili, koliko god besanih noći mi proveli potrebna nam je količina novaca kakvu sami nikada nećemo sakupiti. Zato vas molimo, ako želite da predstavljamo Hrvatsku na finalu međunarodnog natjecanja ovolikih proporcija (po prvi put u povijesti FLL-a), da razmotrite doniranje, proučuju članovi tima 3Geared.

Iako se nadaju da će imati priliku pokazati svoje znanje u SAD-u, svjesni su kako se radi o velikom iznosu.

U slučaju da ne skupimo dovoljno novaca, sakupljeni novac ćemo staviti sa strane da sljedeće godine imamo novčanu prednost, dio novca bi potrošili na manje troškove poput timskih dresova i prijevoza, a i za veće troškove poput boljih laptopa i dodatnih dijelova za robota. Doduše, zbog uspjeha u kampanji, vjerujemo da to neće biti slučaj, ističu na kraju iz tima 3Geared. 

 S obzirom na to da su u prvih 24 sata od pokretanja crowdfunding kampanje uspijeli prikupiti gotovo četvrtinu potrebnog iznosa, uvjereni smo da će do 11. travnja ipak ostvariti zacrtani cilj.

Želite li im i vi pomoći, posjetite stranicu njihove crowdfunding kampanje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti