CES je polako zatvorio svoja vrata, no to ne znači da je tehnološki svijet stao. I dok su ovogodišnji CES obilježili 4K televizori, nosivi gadgeti i dronovi, HP očito priprema novosti iz svojih pogona.

Kako se nagađa, HP će već idući tjedan predstaviti svoj prvi smartphone veličine 5.5 inča, kojim će direktno konkurirati Samsungovom Galaxy Noteu, no s povoljnijom cijenom. Glasine kažu kako će otključani uređaj koštati svega 200 dolara, što bi HP-u moglo omogućiti dobar ulazak na ovo sve zahtjevnije tržište.

Ranije glasine ukazivale su na 6-7 inčni uređaj, no za sada od toga neće biti ništa, no ne sumnjamo kako ćemo ove godine vidjeti puno novosti iz HP-a.

Ranije smo pisali kako je 2013. godina bila ujedno i godina s najvećim padom isporuke PC-a u povijesti ove industrije, a veliki pad osjetio je upravo i HP koji će se svakako orijentirati na relativno novo tražite smartphonea i tableta kojim već duže vrijeme vladaju Google, Apple i Android — u raznim formama.

Sve u svemu, bit će zanimljivo vidjeti novosti iz HP i nadamo se Dell-a, koji su do sada bili prvenstvo fokusirati na PC tržište.

Izvor Androidauthority

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju