Kada koristite prijenosno računalo u javnosti morate dobro pripaziti kakve internetske stranice, fotografije ili dokumente pregledavate jer uvijek postoji mogućnost da netko iza vas ili sa strane gleda u ekran vašeg računala i špijunira što radite. Za takve osobe koje računalo često koriste u javnosti, a koje žele spriječiti nekoga da im u kafiću ili na aerodromu gleda u ekran prijenosnika, HP je predstavio prijenosnike sa Sure View tehnologijom koja potamnjuje sliku na rubovima ekrana do 95 posto, odnosno korisnik mora gledati ravno u ekran da bi vidio sav sadržaj na njemu.

Prvi modeli sa Sure View tehnologijom (Elitebook 840 i 1040 s ekranima osjetljivim na dodir) na tržištu će se pojaviti sljedećeg mjeseca, dok će se isti ovi modeli s klasičnim ekranima u prodaji pojaviti tijekom listopada. Njihova cijena još nije poznata, no možemo očekivati da će modeli sa Sure Viewom biti oko 75 dolara skuplji u odnosu na računala bez ove tehnologije. Iako na tržištu već postoje filteri koji imaju sličan efekt zatamnjenja rubova ekrana i koji se postavljaju preko ekrana, iz HP-a kažu kako je ovo prvi put da je ta tehnologija integrirana direktno u ekran prijenosnog računala.

Ova tehnologija, odnosno 'privatni mod', kako su ga nazvali u HP-u, aktivira se vrlo jednostavno, pritiskom na tipke Fn i F2, a dok Sure View nije aktivan, ekran na ovim računalima isti je kao i svi klasični ekranin a laptopima. U HP-u kažu da zbog 'vizualnog hakiranja', tj. špijuniranja ljudi dok koriste prijenosna računala i pametne telefone, ova tehnologija postaje sve veća potreba te će prijenosnici sa Sure Viewom biti najzanimljiviji poslovnim korisnicima. S tim se slaže i analitičar Patric Moorhead iz kompanije Moor Insights & Strategy koji vjeruje da će ova tehnologija biti naročito zanimljiva osobama koje rade za državne i zdravstvene institucije te za konzultante i slična zanimanja.

Rezultati istraživanje Ponemon instituta iz Michigana pokazali su kako je čak devet od deset pokušaja špijuniranja i prikupljanja osjetljivih poslovnih informacija putem takvog vizualnog hakiranja uspješno, no treba napomenuti kako je ovo istraživanje financirala kompanija 3M koja je razvila Sure View tehnologiju.