Hrvatska agencija potukla svjetske zvijezde i odnijela nagradu za najbolju internetsku stranicu

The Webby Awards smatra se jednom od najprestižnijih digitalnih nagrada od pokretanja 1996. godine, a među dobitnicima su svjetski poznate tvrtke poput HBO, NASA, Google, a od sad i Human.

Martina Čizmić | 21.05.2020. / 09:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Hrvatska agencija Human odnijela je pobjedu za najbolju web stranicu prema šest glavnih kriterija akademije na jučerašnjoj međunarodnoj dodjeli nagrada za najbolja internetska postignuća 2019. godine.

Human je osvojio glavnu nagradu za izradu web stranica u natjecanju na koje je pristiglo preko 13 000 radova iz 70 zemalja svijeta. Među finalistima u raznim kategorijama pronašla su se imena poput HBO, NASA, Spotify, Saturday Night Live, Google i drugih. Dvostrukom pobjedom, glasovima žirija akademije i glasovima publike, Human je pokazao da za pobjedu nije presudno veliko ime već kreativna ideja i kvalitetna izvedba.

Od trenutka kada smo pokrenuli novi web dobivamo pozitivne komentare, ali primiti toliko veliko međunarodno priznanje uvijek je šlag na torti. Dodatna potvrda da smo odradili pravi posao je kada pogledamo konkurenciju i kojim resursima oni raspolažu, a na kraju nagrada odlazi kod nas, komentirao je Vanja Bertalan, CEO agencije Human.

Slika nije dostupna Vanja Bertalan, Human: Osvajanje Webbyja stavilo bi nas na globalnu kartu, uz bok najvećim globalnim igračima

Zbog izvanrednih okolnosti ovogodišnja dodjela nagrada održana je online, a u probranom društvu dobitnika nalaze se Nike, Spotify, National Geographic, Washington Post, HBO, Condé Nast kao i pojedinci koje je akademija nagradila za svoje prošlogodišnje digitalne aktivnosti, među kojima su Tom Hanks, Jimmy Fallon, Celine Dion, Lil Nas X, Greta Thunberg i mnogi drugi.

The Webby Awards smatra se jednom od najprestižnijih digitalnih nagrada od pokretanja 1996. godine, a o važnosti i veličini natjecanja među ostalima govori činjenica o dosegu od 3.1 milijarde impresija kroz print, online i broadcasting kanale koje nagrada dobiva na godišnjoj razini.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti