Hrvatska aplikacija posve jedinstvena u svijetu: Osigurava brzu pomoć u slučaju gubitka pomagala o kojima ovisi život dijabetičara

Potpuno besplatna aplikacija za pomoć osobama s dijabetesom pokrenuta je u nedjelju nakon gotovo dvije godine osmišljavanja i razvoja, izvijestio je njen izvršni direktor Davor Skeledžija.

Hina | 18.07.2021. / 11:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

DiaHelp je prva hrvatska i u svijetu jedinstvena, sasvim besplatna, aplikacija za pomoć osobama s dijabetesom. Čine je mobitel aplikacije i portal za lociranje, povezivanje i informiranje dijabetičara pomoću virtualne zajednice osoba s dijabetesom, njihovih obitelji i prijatelja, navodi se u priopćenju.

Aplikacija je osmišljena tako da osigurava brzu i učinkovitu pomoć u slučaju gubitka pomagala o kojima ovisi život dijabetičara, ali i za podršku i međusobno umrežavanje dijabetičara.

Ujedno je i izvor najnovijih vijesti u svijetu dijabetesa u kojem je tehnološki napredak tijekom posljednjih desetljeća značajno povećao kvalitetu i produljio život bolesnika, stoji u priopćenju.

Aplikacija ima SOS gumb koji korisnici koriste kako bi alarmirali druge korisnike u blizini s molbom za pomoć u opremi. Također postoji i Panic gumb koji alarmira korisnike u blizini te šalje poruku odabranim članovima obitelji i prijateljima, a lokacija osobe u nevolji je dio poruke.

Usprkos modernoj tehnologiji - ova aplikacija nije zamjena za hitnu pomoć, ističe se u priopćenju.

Novootkriveni dijabetičar ili onaj koji se tek doselio u novi grad uz pomoć aplikacije može locirati druge korisnike, upoznati ih i s njima razmjenjivati savjete, iskustva i informacije. Pored toga, korisnicima aplikacije dostupne su najnovije vijesti s portala DiaHelp.net, stoji u priopćenju.

Aplikacija je dizajnirana za iPhone i Android pametne telefone te je dostupna na Appstore-u i GooglePlay servisu.

Naglašava se kako je popularizacija aplikacije kod dijabetičara tiša 1 i 2 u početnoj fazi ključni faktor za postizanje cilja stvaranja široke zajednice korisnika koja si međusobno pomaže.

Popularizacija i veći broj korisnika, dijabetičara tipa 1 i tipa 2, u početnoj fazi primjene aplikacije ključni su faktori za postizanje cilja autora DiaHelpa a taj je stvaranje široke zajednice korisnika koja si međusobno pomaže.

Navodi se kako su suosnivači i kreatori aplikacije izvršni direktor Davor Skeledžija, operativni i tehnički direktor Ivo Polić, direktor marketinga Daniel Pavlović, te financijska direktorica Andrijana B. Skeledžija.

Davor Skeledžija inače je urednik portala naInzulinu.com, dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću i bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva, bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza dijabetičkih udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti