Hrvatska aplikacija Sportyn želi promijeniti globalnu sportsku zajednicu

Ovo je prva i jedina platforma na svijetu koja, naprednom algoritamskom tražilicom, omogućuje agentima i skautima, ali i svim obožavateljima sporta, brzi pronalazak bilo kojeg sportaša, amatera ili profesionalca, bez obzira na njegovu dob, zemlju ili sport, čak i ako je ime sportaša potpuno nepoznato.

Martina Čizmić | 19.11.2020. / 17:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na tržištu je trenutno moguće pronaći cijeli niz aplikacija koje služe za komunikaciju, razmjenu video materijala, društvene mreže. No jedna aplikacija spaja sve to i to u kontekstu sporta i globalne sportske zajednice.

Aplikacija sportyn besplatna je aplikaciji koja razmjenom video sadržaja, kao glavnog medija, omogućuje promociju sportaša na globalnoj razini, mijenja sliku sportskog skautinga te financiranja razvoja samih sportaša, koristeći pritom sve aspekte modernih koncepata društvenih mreža.

Iza nje stoji tvrtka Sportyn INC., koju čine vrsni stručnjaci u području razvoja novih tehnoloških rješenja, iskusni poduzetnici te svjetski poznati sportski ambasadori.

Milijuni nadarenih sportaša danas se suočavaju s istim problemom – nedovoljna ciljana vidljivost i povezanost sa željenom publikom, sportskim regrutima i organizacijama. YouTube, Facebook, Instagram i TikTok, masivni su kanali koji nude brzi, nefiltrirani i tipičan sadržaj za pregledavanje široke populacije, ali im nedostaje poseban fokus potreban za sportaše, posebno mlade, zatim na natjecanja i sportsku zabavu koji se samo serviraju slučajno. To znači da ne postoje stvarni i funkcionalni filteri, a videozapisi su raštrkani, nepoznati i praktički nevidljivi ciljanoj publici za koju su stvoreni. Sportski regruti se zato ne oslanjaju na te kanale kao na pouzdane resurse ili platforme za traženje talenta. Tu smo vidjeli prostor za sportyn, a na tržište smo izašli s inovativnim rješenjima koja su postojeći korisnici već detektirali te smo uvjerenja da će aplikacija vrlo brzo biti prepoznata u cijeloj sportskoj industriji kao moćna virtualna zajednica, izjavio je Ivan Ilečić, osnivač i izvršni direktor tvrtke Sportyn Inc.

Zahvaljujući ovim inovativnim tehnološkim rješenjima ovo je prva i jedina platforma na svijetu koja, naprednom algoritamskom tražilicom, omogućuje agentima i skautima, ali i svim obožavateljima sporta, brzi pronalazak bilo kojeg sportaša, amatera ili profesionalca, bez obzira na njegovu dob, zemlju ili sport, čak i ako je ime sportaša potpuno nepoznato.

Sportyn je izašao na tržište s još jednim novitetom – pomoću posebnog sportyn algoritma omogućeno je rangiranje te međusobna usporedba sportaša po različitim kriterijima. Ovaj mehanizam osmišljen je kako bi stimulirao korisnike da se natječu i prate svoje rezultate povećavajući prijenos videozapisa, razinu angažmana i ukupnu kvalitetu sudjelovanja. Platforma će sadržavati i detaljne biografije sportaša, njihove atletske osobine, postignuća, statistiku, povijest kluba, ugovor i status agencije. Video isječci su arhivirani i lako dostupni, čak i ako su podaci objavljeni u aplikaciji prije nekoliko godina, a poseban naglasak stavljen je na sigurnost podataka.

Želja im je postati uspješna virtualna zajednica u kojoj je moguće pronaći nadarene sportaše u stotinama različitih sportova. Mladi talenti ali i uspješni sportaši mogu uspoređivati svoje vještine i poboljšati osobne vještine tehnikom vizualnog učenja, a aplikacija se može koristiti i za podučavanje te dijeljenje osobnih savjeta i trikova. Skautima i agentima pomaže u otkrivanju novih talenata, procjeni potencijala igrača i njihovih procijenjenih tržišnih vrijednosti za donošenje pametnijih odluka dok trenerima pomaže u procjeni pojedinačnih performansi kako bi se utvrdile snage i područja poboljšanja.

Moderna tehnologija je u većini stvari promijenila naše živote na bolje, a aplikacija sportyn sjajan je primjer toga. S oduševljenjem sam odlučio biti dijelom ovog projekta upravo iz razloga jer predstavlja moderni alat preko kojeg možemo pomoći mladim ljudima iz cijelog svijeta u ostvarivanju njihovih snova. Nekoć sam i sam sanjao da postanem profesionalni nogometaš i da zaigram u svjetskom klubu pa me posebno veseli da sad, iz ove pozicije, mogu pomoći u otkrivanju budućih zvijezda kako bi lakše i brže ostvarili svoje ciljeve. A sportyn omogućuje upravo to. Bez obzira u kojem dijelu svijeta živite i u kojim uvjetima trenirate, sportyn pomaže da vaš talent pokažete globalnoj sportskoj publici i onima koji vam, prepoznajući vaš potencijal, mogu promijeniti život i to doslovno preko noći,  poručio je Ivan Rakitić, ambasador aplikacije sportyn.

Platforma je jednostavna za upotrebu, a glavni komunikacijski alat su video isječci u trajanju do 60 sekundi. Svaki objavljeni video i potez sportaša pametno je arhiviran kroz alate kategorizacije prema svakom sportu, čime se, u samo nekoliko klikova, omogućuju jednostavan pregled, dijeljenje, promocija, proučavanje ili komentiranje. Koristeći tehnologiju umjetne inteligencije obrađuje se svaki element ekosustava performansi sportaša, čime se dvije zainteresirane strane mogu kvalitetnije prepoznati i spojiti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti