Hrvatska tvrtka Include svjetski je lider u inovacijama pametnih klupa

Zaklada Aspire Zone i Doha Technology uvele su pametne klupe u Kataru i cijelom Vijeću za suradnju arapskih zemalja Zaljeva.

Valentina Pavlica | 25.01.2019. / 07:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ovo je sljedeći korak u pretvaranju Aspire Parka u ''pametni park“ s najpametnijim svjetskim klupama pomoću obnovljivih izvora energije i napredne tehnologije, objašnjeno je u priopćenju koje prenosi Gulf times.

Predsjednik Hrvatskog poslovnog vijeća u Kataru Mario Lozančić vjeruje da će suradnja sa zakladom Aspire Zone pridonijeti tome da cijela Doha postane ''pametni grad''. Klupe je izradila hrvatska tvrtka Include, svjetski lider u inovacijama pametnih klupa.

Klupa ima bežični punjač za napredne mobilne uređaje, poput Samsungovih S6 modela te iPhonea 8 i novijih Appleovih modela, integriranih u poklopac napravljen od akrilnog stakla. Klupa također ima dva uobičajena USB priključka, kao i Wi-Fi pristup. Korisnici tako mogu puniti baterije na svojim uređjima i povezati se na superbrzi internet.

Na klupi se nalazi i LED noćno svjetlo kako bi prostor oko nje bio vidljiv. Ima i integrirani sustav hlađenja, što znači da poklopac sjedala ostaje hladan i tijekom vrućih ljetnih dana. Svakih 30 minuta brojni različiti senzori – za vlažnost, kvalitetu zraka ili temperaturne senzore – prikupljaju informacije koje zatim šalje na poslužitelje. Sve prikupljene informacije tako postaju dostupne klijentima.

Model klupe “Steora Urban”, koji se nalazi u Aspire Parku, prva je ulična klupa na svijetu s ugrađenim 19-inčnim IPS LCD zaslonom. Budući da kombinira solarnu energiju i snagu mrežnog napajanja, savršeno se uklapa u mjesta slabog osvjetljenja i unutarnje prostore. LCD zaslon može se koristiti za prikazivanje gradskih vijesti, obavijesti, slika ili drugih informacija, objašnjavaju u priopćenju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti