Hrvatska tvrtka osmislila inovativno rješenje koje treba sve većem broju ljudi

Hrvatska tvrtka s dolaskom pandemije shvatila je da mora biti fleksibilna, ali i da drugi oko nje moraju biti fleksibilni. Zato je ponudila inovativno rješenje koje bi mnogima dobro došlo.

Martina Marčinko/Informer | 30.11.2020. / 06:46

Rad od kuće
Rad od kuće (Foto: Informer)

1,4 posto – toliko je prema Eurostatu u 2018. Hrvata radilo od kuće. Ove je godine, do srpnja, brojka porasla na nešto manje od 20, a kako trendovi pokazuju, zasigurno će rasti.

Trenutačno je rad na daljinu proizvoljan, ovisno o politici tvrtke, međutim najavljuje se da od prvog prosinca s njim kreću svi državni i javni službenici. Kako u svojem domu mnogi žude za prostorom više, a tek rijetki imaju odvojenu prostoriju za rad, tvrtka iz Murskog Središća nudi inovativno rješenje – mobilni ured.

Mobilni uredi jer smo se, kao i svi ostali, i mi našli u situaciji gdje smo radili od kuće, i mi i svi naši suradnici i klijenti. Svi su imali slične izazove u cijeloj toj situaciji i onda smo rekli - okej, idemo onda mi riješiti te izazove. S obzirom na to da već imamo internu snagu samih dizajnera i proizvodnje, idemo napraviti nekakav proizvod koji će uistinu riješiti te izazove, objašnjava Ivana Validžić, voditeljica marketinga tvrtke za opremanje interijera.

Prevagu u kupnji ovog domišljatog komada namještaja odnosi inozemstvo, no veseli činjenica da je prvi mobilni ured prodan u Hrvatskoj.

Primarno je ideja da je to mobilni ured koji ti olakšava rad od kuće, ali kako se ideja stvarala i sve više i više se nadograđivala, tako smo shvatili da trenutačno imamo gotovo jednaku potražnju i zainteresiranost i klijenata koji žele taj isti proizvod imati u svojim uredima, dodaje Validžić.

Maske, pleksiglas, timovi, smanjenje broja ljudi i skraćeno radno vrijeme novo su normalno uredskoga rada.

Ovaj je proizvod primarno drugačiji od ostalih jer ima tu mobilnost, fleksibilnost, jednostavno ga zatvorite na kraju radnog dana i zaključate po potrebi. Također ima dovoljno spremišnog prostora, ugradbenu strujnu kutiju te integriranu strujnu rasvjetu. Proizvod se vrlo jednostavno deaktivira pri završetku radnoga dana. Vrlo jednostavno ga zatvorite i zaključate. Ovdje imamo spremišni prostor, pojašnjava Validžić. 

Osim kreativnosti u dizajnu ova je tvrtka bila domišljata i u jeku pandemije.

Ovu krizu prihvatili smo kao nekakvu dodatnu motivaciju da u tome svemu izgradimo nešto pozitivno i nešto što će nam dugoročno donijeti boljitak i unaprjeđenje same tvrtke, zaključuje na kraju Validžić. 

Brza reakcija uz inteligentna rješenja jedini je pravi odgovor na trenutačnu, ali i nadolazeću koronasituaciju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti