Hrvatski institut za kibernetičku sigurnost nagradio istaknute pojedince u tom području

Želimo da kibernetička sigurnost postane normalna, kao što ujutro peremo zube. Da se tako odnosimo i prema kibernetičkoj sigurnosti, poručio je Gulan, dobitnik nagrade za istaknutog pojedinca.

Martina Čizmić | 18.12.2023. / 13:55

Kristina Leko Kuštrak (Foto: Zimo)

Kibernetička sigurnost sve je važnija komponenta kako u poslovanju, tako i u privatnim životima svih građana. S obzirom na to da se iz godine u godinu samo povećava stopa digitalizacije i vremena koje provodimo u digitalnom svijetu, jasno je da će i kibernetička sigurnost imati sve veću važnost.

Upravo kako bi ukazali na važnost kibernetičke sigurnosti i nagradili one koji aktivno promiču to područje, Hrvatski institut za kibernetičku sigurnost (HIKS) po prvi je put dodijelio godišnje nagrade i priznanja za iznimna postignuća u području kibernetičke sigurnosti u Republici Hrvatskoj. Kako je istaknuto na dodjeli, želja im je potaknuti izvrsnost i inovacije te dati podršku razvoju kibernetičke sigurnosti u našoj zemlji, prepoznajući i nagrađujući pojedince za njihov izvanredan doprinos.

Tako je priznanje za istaknuti studentski rad dodijeljeno Dariu Vranješu za njegov diplomski rad pod naslovom "Acoustic Side-Channel and Other Keyboard Attacks Using Machine Learning Techniques." Ovaj rad pokazuje istaknut doprinos području kibernetičke sigurnosti.

Priznanje za istaknuti znanstveni rad dobio je Bojan Novković za rad pod nazivom "Improving Monolithic Kernel Security and Robustness Through Intra-Kernel Sandboxing" koji predstavlja zapažen doprinos na području kibernetičke sigurnosti.

Marko Gulan, stručnjak za kibernetičku sigurnost Marko Gulan, stručnjak za kibernetičku sigurnost - 2 (Foto: Dnevnik Nove TV)

Priznanje za istaknutog pojedinca dobio je Marko Gulan, koji je nagrađen za značajan doprinos promicanju kibernetičke sigurnosti u Republici Hrvatskoj kroz svoje profesionalne aktivnosti, obrazovne inicijative i aktivan angažman u zajednici.

Primajući nagradu istaknuo je kako je ideja promoviranja kibernetičke sigurnosti u zajednici uklanjanje bilo kakvih nedoumica te približavanje običnim građanima. 

Želimo da kibernetička sigurnost postane normalna, kao što ujutro peremo zube. Da se tako odnosimo i prema kibernetičkoj sigurnosti, poručio je Gulan. 

Na kraju, priznanje za istaknutog člana HIKS-a dodjeljeno je Kristini Leko Kuštrak za njenu iznimnu predanost rastu i razvoju Instituta. HIKS-u je značajno doprinijela njezina aktivna uključenost u razne aktivnosti tijekom cijele godine, a posebice u organizaciji „CyberSecurity Sessions powered by HIKS“ te zapaženo sudjelovanje na Cybersecurity Conference – CSC 23.

Na dodjeli je najavljena i nova CSC konferencija koja bi se trebala održati u drugoj polovici 2024. godine. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti