Hrvatski startup Blockademia započinje prodaju tokena na Cardano blockchain tehnologiji

Prodaja tokena za velike investitore kreće 1. listopada, 15. studenog otvara se svim zainteresiranima, a traje do 06. prosinca 2021.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.09.2021. / 17:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na globalnom Cardano summitu, koji se prošli tjedan održao u 46 gradova diljem svijeta, među kojima je i Zagreb, predstavljen je hrvatski startup Blockademia. Nakon velikog uspjeha Revuta, Blockademia je još jedan hrvatski startup koji kreće u prodaju tokena na Cardano blockchain tehnologiji.

Blockademia je aplikacija koja koristi Cardano tehnologiju, a omogućuje decentralizirani sustav za provjeru autentičnosti dokumenata. Blockademia osigurava trajnu, nepromjenjivu i sigurnu pohranu dokaza o autentičnosti bilo kojeg izdanog dokumenta te omogućuje jednostavnu i brzu provjeru autentičnosti dokumenata, diploma, certifikata i drugih isprava. Provjera autentičnosti dokumenata krajnje je pristupačna, jednostavna i brza putem Blockademia mobilne aplikacije.

Koristeći Blockademia aplikaciju, izdavači dokumenata štite svoj proizvod od plagijata i zloupotrebe, te dodaju svojim proizvodima i uslugama novu razinu sigurnosti. Korisnici Blockademia sustava su osobni korisnici, ali i korporativni korisnici koji imaju potrebu za čestim provjerama autentičnosti većeg broja dokumenata. Korištenjem ovog revolucionarnog sustava koji zbog svoje decentralizirane prirode omogućuje potpunu transparentnost u radu i onemogućuje bilo kakve manipulacije, očekujemo da će se problem falsifikacije dokumenata, poput diploma, certifikata i slično u svijetu gotovo iskorijeniti. Vjerujemo da su decentralizirani sustavi pokretani na blockchain tehnologiji budućnost. Korisnici takvih sustava imaju mogućnost sudjelovanja u izradi i upravljanju sustavom, kao i sudjelovanju u ostvarenoj zaradi, potpuno decentralizirano i neovisno, što je ključno za izgradnju boljeg društva u svim pogledima, poručio je Marin Kramarić, CEO Blockademie.

Zapis na Cardano blockchainu je javan i nepromjenjiv, te je iz njega vidljiv točan datum i vrijeme izdavanja zapisa na blockchain. Koristeći navedene značajke zapisa na blockchain mreži, Blockademia sustav osigurava trajnu neizbrisivost i nepromjenjivost zapisa o izvornosti dokumenta, pa tako i mogućnost provjere originalnosti.

Pojašnjavajući zašto Cardano, Kramarić ističe da je to prva blockchain platforma razvijena na znanstvenom pristupu, na čijem razvoju radi čitav tim akademskih stručnjaka i znanstvenika te je pozicioniran kao vodeća blockchain platforma u godinama i desetljećima koja dolaze. Cardano omogućava kreiranje tzv. nativnih tokena. Za prodaju tokena Blockademie rezervirano je 85.000.000 ACI tokena, od ukupno 250.000.000 ACI tokena.

Inicijalna distribucija ACI tokena provest će se putem vlastitog web sustava u obliku besplatne distribucije kroz referal sustav preporuke i kroz rasprodaju tokena. Cilj je prikupiti vrijednost od 21 milijuna eura, a private sale je najavljen za 1. listopada. Private sale trajat će do 15. studenog, nakon čega počinje community sale i traje do 06. prosinca 2021. Prikupljena sredstva koristit će se za daljnji razvoj i globalno širenje Blockademia sustava u cijelom svijetu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti