Hrvatski startup izborio finale enlightED Awards među 458 kandidata iz cijelog svijeta

Hrvatski startup Omoguru našao se među 12 odabranih startupova koje je žiri, sastavljen od međunarodne mreže investitora, poduzetnika i stručnjaka iz različitih područja, odabrao iz 57 zemalja kao najbolje u obrazovanju i inovacijama.

Martina Čizmić | 01.10.2020. / 09:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatski startup Omoguru, koji je osmislio sustav za pomoć osobama s disleksijom, našao se u finalu enlightED Awards 2020, španjolske nagrade koja se dodjeljuje u sklopu enlightED konferencije. Ove godine enlightED će se održati u virtualnom obliku, uz naglasak na obrazovanje nakon pandemije COVID-19. Od 19. do 23. listopada ugledni međunarodni stručnjaci i mislioci podijelit će sa sudionicima rješenja koja bi mogla riješiti izazove koje je pred sve u obrazovanju, ali i šire postavio COVID-19.

Hrvatski startup Omoguru našao se među 12 odabranih startupova koje je žiri, sastavljen od međunarodne mreže investitora, poduzetnika i stručnjaka iz različitih područja, odabrao među 458 kandidata iz 57 zemalja kao najbolje u obrazovanju i inovacijama.

Slika nije dostupna Teško vam je čitati na ekranu? Hrvatski startup ima genijalno rješenje koje pomaže svima

Ekipa Omolaba Osobe s disleksijom mogu naučiti čitati s razumijevanjem, a Omolab zna i kako

Podsjetimo, cilj im je razviti cijeli ekosustav koji bi osobama s disleksijom olakšao učenje i čitanje, a zasad su uspjeli razviti Omotype (font), Omolab (mobilnu i web-aplikaciju) te Omoguru Widget (za web-stranice).

Kako ističu iz enlightED Awards, finalisti pružaju rezultate koji će unaprijediti praksu učenja engleskog i drugih jezika, potaknuti djecu da uče kodirati i savladaju računalno razmišljanje, riješe probleme za ljude s disleksijom, omogućiti pristup inteligentnim i personaliziranim učiteljima u stvarnom vremenu preko interneta, ali i puno više.

Osim Omogurua u finalu su se našli španjolski startupovi Aba English, Genially, Kimple, Smile and Learn, Zapiens, kanadski Korbit, kolumbijski Tomi, čileanski Poliglota, britanski Cypher te američki Buddy i Edusynch.

Odabrani finalisti natjecat će se za nagrade u kategorijama: IE sveučilišna nagrada za najbolji startup za visoko obrazovanje, nagrada Fundación Telefónica za startup s najboljim tehnološkim rješenjem za učenje i obrazovanje, nagrada Fundación Santillana za startup s najvećim utjecajem na društvo i obrazovanje te nagrada Wayra za startup s najvećom skalabilnošću.

S obzirom na cijelu situaciju s pandemijom COVID-19, ove će godine biti dodijeljene i dvije izvanredne nagrade u kategorijama - startup s najboljim rješenjem tijekom pandemije COVID-19 i najinovativniji učitelj tijekom pandemije COVID-19.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti