Hrvatski Telekom nastavlja s digitalizacijom kulture novom interaktivnom aplikacijom Cultural Places

Hrvatski telekom u sklopu izložbe ove godine predstavlja novu, interaktivnu mobilnu aplikaciju Cultural Places.

Martina Čizmić | 19.04.2018. / 18:23

Snježana Pintarić (MSU) i Nina Išek Međugorac (HT) (Foto: HT) (Foto: HT)

U Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb u petak, 20 travnja, bit će otvorena 11. izložba HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, na kojoj će svoje radove predstaviti mladi suvremeni umjetnici. Riječ je o najvećoj i ujedno jednoj od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj.

Nastala u suradnji Muzeja suvremene umjetnosti i Hrvatskog Telekoma, izložba daje reprezentativan i relevantan pregled domaće suvremene likovne scene. Natječaj je i ove godine potvrdio veliki interes umjetnika. Ukupno ih se prijavilo 236, a međunarodno stručno povjerenstvo izabralo je 33 rada što uz troje pozvanih umjetnika čini ukupan broj od 36 umjetničkih djela koja će biti izložena u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb. Najboljima će biti dodijeljene otkupne nagrade: prva u iznosu od 75.000, druga u iznosu od 45.000 i treća u iznosu od 40.000 kuna. Otkupljeni radovi postaju dio fundusa MSU-a, odnosno Zbirke HT@MSU.

Aplikacija Cultural Places (Foto: Oroundo) (Foto: Oroundo)

Hrvatski Telekom u sklopu izložbe ove godine predstavlja novu, interaktivnu mobilnu aplikaciju Cultural Places koja posjetiteljima omogućava doživljaj kulturnih mjesta, događaja i aktivnosti na potpuno inovativan način.

Nova aplikacija poslužit će kao vodič izložbom u MSU. Nakon skidanja aplikacije, na ulazu u muzej posjetitelji će dobiti lozinku te će tako moći prolaziti kroz izložbu uz detaljan vodič na svom pametnom telefonu koji će opisivati svaki rad.

Hrvatski Telekom je kulturni entuzijast koji je identificirao potrebu za kulturnom platformom koja pruža cjelovito korisničko iskustvo. Zato je nastala aplikacija koja osim muzeja i galerija u Hrvatskoj, omogućuje pronalazak i svih muzeja, galerija i kulturnih događanja na svijetu, ispričala je Nina Išek Međugorac, direktorica korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena od 20. travnja do 13. svibnja 2018. godine, a ulaz je besplatan.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti