HTC-ovi uređaji za virtualnu stvarnost dostupni u Hrvatskoj

Uz kupovinu svakog uređaja Vive do kraja godine HTC osigurava 6 mjeseci besplatne pretplate na VivePort Infinity – neograničen pristup za više od 600 aplikacija i igara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.05.2019. / 15:36

U Hrvatskoj predstavljeni Vive i Vive Pro (Foto: HTC)

HTC VIVE danas je u Hrvatskoj najavio dostupnost uređaja Vive kod ovlaštenih HTC partnera Links i Hangar 18 po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 4999 kuna za model HTC Vive i Vive Pro po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 11.499 kn. Uz kupovinu svakog Vive uređaja do kraja godine HTC osigurava 6 mjeseci besplatne pretplate na VivePort Infinity – neograničen pristup za više od 600 aplikacija i igara.

"Uzbuđeni smo što mnogim entuzijastima, zaljubljenicima u virtualnu stvarnost i svim zaljubljenicima u nove tehnologije možemo ponuditi najbolji VR sustav koji je sada dostupan kod naših distributera Hrvatskoj", izjavila je Petra Razić, direktorica Prodaje za centralnu i istočnu Europu te nadodala: "Vive je do sada bio odlično prihvaćen među svjetskim potrošačima i u medijima te vjerujem da ćemo zadovoljiti i visoke kriterije hrvatskih korisnika i developera."

U Hrvatskoj predstavljeni Vive i Vive Pro (Foto: HTC)

Marko Savković, direktor Proizvoda za centralnu i istočnu Europu, predstavio je najnoviju tehnologiju uređaja HTC Vive te istaknuo mnoge njihove prednosti. Vive uređaj uključuje slušalice s dva 9,14 cm (3.6'') OLED ekrana od kojih svaki ima 1080 x 1200 piksela (ukupno 2160 x 1200 piksela), s osvježavanjem zaslona od 90 Hz, poljem pogleda 110 stupnjeva i ugrađenim mikrofonom.

Modele je moguće upotrebljavati zajedno s korektivnim naočalama, a jastučić za lice pruža korisniku veću udobnost pri upotrebi, dok prednje kamere omogućuju proširenu stvarnost i pružaju iskustvo vrhunske virtualne stvarnosti. U kompletu se nalaze i dva kontrolera s bežičnom vezom i povratnom informacijom u obliku vibracije te dvije bazne stanice za spajanje. Kontroleri se mogu upotrebljavati s jednim punjenjem do šest sati. Bazne stanice pokrivaju 360 stupnjeva prostora, a mogu se postaviti na bilo koju površinu.

Primjenjujući tehnologiju s pomoću slušalica i bežičnih kontrolera, možete se prirodno kretati, istraživati i ući u interakciju s VR doživljajima, aplikacijama i igrama koje će zamagliti granicu između mašte i stvarnosti. Sustav je i siguran jer prikazuje granice površine za igru radi sigurnosti korisnika. Uživajte u najvećem izboru VR aplikacija i igrica na svijetu na VIVEPORTU i Steamu.

Premium rješenje za VR profesionalce

Uz HTC Vive, Marko Savković predstavio je posljednju verziju uređaja Vive Pro, cjelovitog premium rješenja za VR profesionalce. Uređaj sadržava Vive Pro slušalice, dva bežična kontrolera i dvije unaprijeđene bazne SteamVR stanice za još napredniji i veći kapacitet praćenja široke površine od 10 x 10 m, što je savršeno za višekorisničko okružje, a sve s milimetarskom preciznošću.

Uz njega dolaze i dual-OLED ekrani s još oštrijom rezolucijom slike od 2880 x 1600 piksela, što je ukupno povećanje rezolucije za 78 % u odnosu na originalni Vive. Osim toga, Vive Pro ima integrirane slušalice s 3D prostornim zvukom i aktivnim namještanjem buke za zvučno uranjanje u što vjerniju stvarnost.

U Hrvatskoj predstavljeni Vive i Vive Pro (Foto: HTC)

Uz uređaje Vive, mediji su imali priliku isprobati i bežični adapter Vive, koji nudi bežičnu upotrebu uređaja Vive i Vive Pro te igru i zabavu bez ograničenja. "Od lansiranja Vivea razmišljamo o tome kako pružiti bežično iskustvo vrhunske virtualne stvarnosti, a to je također bio jedan od zahtjeva naših potrošača i poslovnih korisnika", istaknuo je Marko Savković. "Poslušali smo sve povratne informacije i ponosni smo što surađujemo s našim talentiranim partnerima, Intelom i DisplayLinkom, kako bismo isporučili bežični adapter Vive. Kombinirajući visoku kvalitetu, nisku latenciju i jednostavnost upotrebe, adapter ispunjava naše obećanje – vrhunsku bežičnu virtualnu stvarnost“, zaključio je Marko Savković.

Instalacija bežičnog adaptera Vive počinje instaliranjem PCI kartice u računalo i priključivanjem antene senzora koja emitira iz nove bežične slušalice Vive. Adapter ima domet od šest metara s vidnim poljem od 150 stupnjeva od senzora i radi u frekvencijskom pojasu od 60 GHz bez Intelove specifikacije WiGig, koja u kombinaciji s DisplayLink XR kodekom pruža nisku latenciju i visoke performanse sati trajanja baterije.

Adapter se napaja s pomoću HTC QC 3.0 PowerBanka, koji se također može udvostručiti kao paket punjenja za pametni telefon.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti