Tajvanski proizvođač pametnih telefona HTC, na nedavno održanoj press konferenciji predstavio je novi uređaj HTC RE, malu ručnu kameru koja može snimati video i slikati slike.

Ovaj prijenosni uređaj ima 16MP senzor pomoću kojeg je u mogućnosti snimiti 1080p video ili 720p, a samu snimku možete usporiti za četiri puta, te uz to slikati i slike.

S prilično visokom cijenom od 200 dolara, HTC RE nema plan konkurirati GoPro kameri, iako je uređaj vodootporan, već pružiti ljudima mogućnost da uživaju u primjerice koncertu, dok bilježe one najdraže trenutke bez da zure u ekran svog smartphonea.

Slike i video kasnije se može prebaciti na smartphone pomoću WiFi ili Bluetootha, a ukoliko baš želite, možete na smartphoneu gledati u realnom vremenu kroz objektiv HTC RE-a, uz pomoć aplikacije za iPhone i Android uređaje.

Kamera ima dva gumba od kojih jedan služi za slikanje odnosno snimanje, a razlika je samo u jednom kliku ili dužem držanju, te drugog gumba koji služi za snimanje usporenih snimaka.

Uređaj je vrlo praktičan i ergonomičan, no recenzije pokazuju da se ponekad zna aktivirati za vrijeme njegovog boravka u džepu. 

Sve u svemu, uređaj je prilično zanimljiv i mogao bi dobro poslužiti u raznim situacijama, no cijena od 200 dolara bi biti problem.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju